En av veckans middagar

9/05/2011

Hur har ni haft det i helgen? Min har varit väldigt soft. Plockat svamp som ni vet, gått igenom bröllopsfotona tillsammans med systeryster, varit bortbjudna både lördag och söndag alltså inte häckat så mycket vid spisen. Igår var vi hembjudna, eller rättare sagt jag bjöd hem oss ;-), till ett par av våra bästa vänner. För de har nämligen flyttat in på vår gata! Hur kul som helst. En annan granntjej, Ella 6 år, har lovat att vi får hälsa på hur ofta vi vill. Ja, nu menade hon inte hemma hos sig själv utan hos familjen som flyttat in. Barn är sköna :-) Men veckan på bloggen börjar med ett toppenrecept till någon av vardagarnas middag. Hittade det i ICAs reklambroschyr inför skolstarten. Lättalagat och gott. Inte så kryddigt, men barnen gillade såsen skarpt. Jag drog dock ned på mängden sås i receptet för 1 liter sås kändes som mycket, eller så ökar ni mängderna och slänger i mer grönsaker och gör en gryta.

Ciderkokt kyckling med äpple och sockerärtor, 4 pers.
600 g benfritt kycklingkött
2 ½ dl vatten
2 dl äppelcider
1 ½ msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
1 rött äpple, urkärnat i klyftor
1 stor rödlök eller 2 mindre, i klyftor
1 röd paprika, i mindre bitar
150 g sockerärtor
persilja

Koka upp vatten, äppelcider och fond, lägg i kycklingen. Låt koka sakta ca 15 minuter tills kycklingen är genomkokt. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Häll grädden i buljongen och koka ihop den i 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i äpplen, lök, paprika samt sockerärtor och koka såsen ytterligare ett par minuter. Red eventuellt av såsen. Skär eventuellt kycklingen i bitar och lägg tillbaka den i såsen. Klipp över lite persilja och servera tillsammans med potatis, ris eller något matgryn.

8 kommentarer:

  1. Oj, så gott det ser ut. Har bara testat att göra vildsvinsgryta med cider, men kyckling låter som en riktig höjdare. Får nog bli en av veckans måltider! Tack, tack!

  2. Inte dumt att bjuda bort folk till andras hem, härliga ungar:)
    Gott med cider i såsen, även om 1 liter hörs som lite väl mycket sås - även för såsomaner som oss...

  3. Vilka fina färger på tallriken! Och gott verkar det med vara :) Fast jag får väl testa med quorn eftersom jag har blivit vegetarian för en månad :)

  4. Håller med ansibecki, fantastiskt fina färger på tallriken. Låter spännande med cidersås...

  5. Ha ha ha, visst är hon underbar min systerdotter! Jo, Moa sa att de hade gäster hemma så hon var tvungen att gå hem direkt efter att vi hade ätit. Vi kom nämnligen väldigt lägligt igår då maten stod dukad på bordet, så det var bara att sätta sig efter en heldags jobb i huset :-)
    Må så gott!
    Kram Anna

  6. Min helg har varit finfin, för jag har ju varit hemma hos föräldrarna och isbjörnen. Alldeles underbart. På tal om cider så var jag på Kiviks musteri igår - åk dit, hördu!

  7. Vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

  8. Håller med om att det var gott men nästa gång hottar jag nog till det med en chili eller nåt. Fin bild!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.