Friday Razz

9/30/2011

Äntligen är det helg igen. Här nere ska vi ha skördefest och invadera Öland. Så ikväll är det många som åker över bron framåt kvällen för att åka runt på den mysiga konstnatten. Men jag och familjen kommer åka runt imorgon, så jag ska ha AW hos mig istället. Eller... i alla fall lite vänner över på enkel mat, lite vin och en avslappnad attityd :-) Det är bästa fredagsmyset det! Här kan ni se vad vi hittade på förra årets skördefest.

Idag är det sista dagen man kan rösta i Årets Hemmakock och jisses vad nervöst det har varit denna vecka. Den som fått flest röster går vidare samt tre till som juryn väljer ut. Och då tror jag inte att jag kommer vidare, för det är så många fina recept. Men snart vet jag om jag ska packa lilla väskan för en tur till huvudstaden. Men Moma ha lovat att stötta mig där i storstadsdjungeln i så fall.


Idag får ni en härligt rosa prinsessdrink, men som inte bara är snygg utan även god.

Friday Razz, 1 drink
4 cl Bacardi Razz
2 cl Cointreau
½ lime, i 2 klyftor
½ dl frysta hallon
Sprite

Häll Bacardi och Cointreau i ett högt glas. Pressa saften ur limeklyftorna och släpp ned i glaset. Tillsätt de frysta hallonen och muddla/krossa dem lite med ett sugrör. Fyll upp med Sprite.

19 kommentarer:

  1. Låter roligt med skördefest! Drinken ser så härligt fräsch ut!

  2. Men buuuuhuu, jag kan inte kommentera! Om den mot förmodan kommer fram ville jag bara säga - jag hejar på dig all the way! Hoppashoppas att du går vidare!

  3. lovely!

  4. Mysig start på helgen! Drinktips kan jag verkligen behöva, är heldålig på det faktiskt:)

  5. Var inte så blygsam! Du är ju grym och kommer fixa det fint i stora staden! Jag håller alla mina fyra tummar (mina o bebben fortfarande i magen).

    Jisses, vad de snackar om Skördefesten på Öland. Nyhetsmorgon har ju varit där hela veckan. Trevligt! Synd att det är så långt!

    Den drinken!! Vi är ett tjejgäng som jämt dricker Razz-drinkar. Favvo o enkel är Razz o russian. Gott gott!! Men får hålla mig ett tag till..

  6. Bacardi Razz & sprite drack jag alltid när jag pluggade, men denna verkar lite mer sofistikerad än student-varianten. Sjukt gott! Ha en trevlig AW, låter som ett perfekt upplägg det där!

  7. underbart gott! här skiner solen som sören och jag ligger på altanen och gottar mig. en sådan härlighet hade bara gjort dagen än bättre!

    lycka till med hemmakockandet, jag har röstat på dig :)

  8. Jag vill också ha drink! Nuu!

  9. Jag önskar dig all lycka i tävlingen!

    Skål och trevlig kväll!

  10. Men ojojojojoj! Vilken trevlig blogg! Jag har röstat på dig!
    Stort Lycka till!!

    Fia

  11. Nu håller vi tummarna att du håller ledningen ända in i kaklet! :) Tillsammans med drinken kan det bli en riktigt riktigt bra fredag!

  12. Ooh, spännande, du måste skriva här så fort som du vet! Trevligt att inviga helgen med en prinsessdrink ;)

  13. Är inte så jättemycket för drinkar (med några få undantag) men vilka härliga färger. Skulle nog kunna prova den..Lycka till med tävlingen! Kommer du upp till stockholm går vilse kan du alltid höra av dig till mig....:-)

  14. Heja heja!! Höppas det blir stockholmsdjungeln för dig :)
    Fin drink by the way.
    /frida på smakbitar

  15. Vilken underbar bild på en säkert god drink.

    Ha en fantastisk helg/Jimmie

  16. Jooo, klart att juryn kommer låta dig gå till final! Jag håller en tumme för dig! (fick nyss lära mig att det tydligen är otur att hålla två, vilket förklarar en hel del i mitt liv ;))

    Drinken ser kanongod ut också, och jag vill också gå på den där skördefesten, det ser alltid så fint ut på alla bilder som alla matbloggare lägger upp därifrån. Hoppas ni får trevligt!

  17. jag röstade på dig, hoppas att du kommer vidare och vinner, det är du värd :)

    du får ha en fortsatt bra helg! kramkram

  18. Verkar som ett riktigt bra fredagsmys. Hoppas ni hade det trevligt! Skördefesten lät inte så illa heller. Och har ni haft lika fint väder som vi måste det ha varit riktigt härligt!

    Sv: Ja, min gubbe går det i alla fall att lura med qournfärs :)

  19. Men neeej, jag trodde att det var de fyra med flest poäng som gick vidare!! Men jag hoppas att juryn röstar fram dig i fall inte poängen räcker hela vägen! Och det är såklart jag ska ta hand om dig när du kommer till stan!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.