Finfin falu

11/07/2011

De som har mig som vänner på facebook vet redan att jag har världens hemskaste blåmärke på insidan av låret. För vad jag inte har berättat för er är att jag ramlade ur badtunnan i lördags... Näe, det hade inte något med skumpan att göra. Den kanske däremot bidrog till att jag just då inte hade ont, vilket jag kan säga att jag har nu. Blåmärket täcker nästan hela insidan av mitt ena lår, så sitta som fina flickor med benen i kors är just nu aningen smärtsamt. När jag skulle kliva upp ur badtunnan så gled stegen iväg och jag for ned i trädäcket. Så kan det gå när man har roligt :-)

Nämen, vad är det vi ser här? Remsan har lagat falukorv.  Ja, den där hatade, men ändå älskade korven. Jag såg Melker Andersson hade gjort sådan fin falukorv med herbes de provance, som lät så god. Nu har jag aldrig någon sådan färdig kryddmix hemma så jag blandade lite av vad jag hade. Gjorde en enkel sås med egentligen bara chilisås som kryddning, ja och så smaken av örtsenapen som rinner ned i formen. Tar ni i mycket grönsaker behövs det inget mer till. Enkelt och mycket gott.


Falukorv herbes de provance
600 g falukorv, skuren i skivor
2 rödlökar, tunt skivade
1-2 squash, i 1 cm tjocka skivor
½ dl fransk senap
½ dl blandade örtkryddor, jag tog färsk timjan, rosmarin & basilika samt torkad salvia, mejram och körvel
½ dl chilisås
3 dl vispgrädde
2 kulor mozzarella, i skivor
2 dl oliver

Sätt ugnen på 225°. Blanda örtkryddorna med senapen och bred på korvskivorna samtidigt som du varvar dem med squash och lök i en form. Vispa ihop chilisås med grädde och häll runt korv och grönsaker. Toppa med skivor av mozzarella. Tillaga allt i ugnen i 20 minuter så osten smälter ned ordentligt. Strö över oliver och servera.

8 kommentarer:

  1. Autch, hoppas smärtan ger med sig fort. Ha en bra dag!

  2. Åt också falukorv igår. Inne i en extrem idétorka när det gäller mat så blev inte så roligt. Ugnsbakad med tomat, lök och senap. men gott faktiskt. Är faktiskt riktigt förtjust i falukorv!

  3. Ajaj, usch, blåmärken är aldrig kul :( Kan absolut tänka mig att göra denna variant - utan falukorv då ;) Haha, eller det finns ju en vegetarisk faluvariant nu, den kanska skulle passa i? Hmm... Det tål att tänkas på!

  4. Himla tur att du inte råkade glida vidare ner i det iskalla vattnet också!

    Falukorv i ugn är gott, med massor av grönsaker och potatismos, mmm! Iblande slinker det ner några skivor knaperstekta till spagettin också :-)

  5. nej, falukorv lagas det inte ofta. men en gång om året kan det ju faktiskt vara riktigt gott :) och den här såg ju riktigt fin ut!

    vi fick nåt helt fruktansvärt i skolan som kallades faluburgare, gigantiska falukorvsskivor i hamburgerbröd. åååh. så äckligt det var. testa inte det.

    ta det lugnt med blåmärket!

  6. Auch! Fi för attans, det gör så förbenat ont!

    Inte ofta det blir falukorv här heller, men när det blir så blir det oftast till stuvade makaroner.

  7. Detta är nog första gången på 3,5 år som jag faktiskt blev sugen på falukorv! Bra jobbat, Remsan! :)

  8. Ajaj, hoppas du inte har lika ont fortfarande! Krya på dig (om det nu känns som en tröst att jag skriver så...)!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.