Spar en liten bit ost

11/22/2011

Igår hade jag helt glömt bort att Malkars träningscenter skulle filma i alla träningslokalerna inför deras nya reklamfilm... Jag må vara linslus, men när jag tränar där går gränsen. Jag är i alla fall glad att jag valde indoorwalking istället för att följa med min väninna Jessica på yoga... Jag blir så full i skratt bara av tanken.

Många har börjat bjuda in till glöggmingel, om inte annat till helgens första advent. Helena och jag ska även i år sprida lite julkänsla i radion (bilder och recept från förra årets sändning hittar ni här). Så på fredag från klockan 10:00 kan ni höra oss i P4 Kalmar (går även att göra på nätet) när vi pratar glögg och goda tillbehör. Självklart ska vi även tillaga en del gott som provsmakas, så det blir inte bara en massa snack. Kanske kan ni få lite tips på godsaker inför kommande glöggfester!

Om ni nu skulle råka få lite ädelost över efter en glöggkväll och kanske lite valnötter med för den delen, så laga detta vet ja! Jag får nästan aldrig någon ost över för jag är en riktig ostoman, så jag får helt enkelt köpa hem en extra bit. Köttet går att byta om ut om ni så önskar för såsen passar till så mycket, den går utmärkt att vända runt med kokt pasta. Lätt kokt broccoli eller ostgratinerad sådan är mycket gott till.
Att det är trist att fota mat i höstmörkret får jag helt enkelt strunta i. Bara maten är god och ni tror mig, så är det löst ;-)

Fläskfilé med ädelostsås, 4 pers.
600 g fläskfilé, skuren i skivor
200 g färska champinjoner (bryn den innan i så fall) alt. champinjoner på konserv
lite cayennepeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
2 dl vispgrädde
100 g smulig ädelost
bladpersilja
valnötter

Banka ut filéskivorna lätt med handflatan och stek dem i smör till de fått fin färg. Krydda med cayennepeppar och pressad vitlök. Häll på grädden och smula i ädelosten samt tillsätt svampen. Låt allt småkoka ett par minuter. Strö över persilja och valnötter. Servera med grönsallad och ris eller kokt potatis.

6 kommentarer:

  1. jag har inte blivit så vuxen att jag gillar ädelost ännu, fast i mat kan det vara okej ibland. det ser gott ut i alla fall :)

    tycker dina bli-på-bra-humör-tips var fantastiskt bra förresten, tack för dem! fast jag körde på pyjamas, titta på favoritserier och äta choklad istället och idag känns det bättre!

  2. Vad gott detta såg ut. Valnötter är gott att ha i.

  3. Ååå, jag älskar enkla recept! :-)

    Jag har dessutom hittat en massa härliga recept till jul här hos dig! :-)

  4. Jag har samma tendens att äta upp ost, men detta kan det ju vara värt att spara lite för. :)

  5. oj så gott det ser ut

  6. Ädelost är fina grejer :)

    Kul med radion, lycka till!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.