Högklackat vs filttofflor

2/28/2012

Återigen vardag nu när barnens sportlov är slut. Mammans höga klackarna är utbytta mot filttofflor... de glittriga kläderna mot jeans och top... vinet mot bubbelvatten... restaurangmaten mot hemlagat och ändå känns det såå skönt. Krypa upp i soffan och bara gosa. Vad är väl glitter och glamour jämfört med hederligt vardagsmys :-) Denna veckan kör vi återigen Middagskorgen för det kändes smidigt att slippa åka och handla middagsmat. Vem tacka nej till att få maten packad och klar. Denna veckan började vi med en lättlagad pastagratäng. Brukar ni göra makaronipudding? Då har ni här en mycket trevligare variant med tortellini, svamp och bacon. Rätten skulle ta 30 minuter att tillaga. Max säger jag, för jag tror vi hade middagen på bordet mindre än det. Njut gratängen tillsammans med en fräsch sallad.
För er som har undrat om Middagskorgen, kika in på deras hemsida (där kan ni klicka er vidare) till deras facebooksida och blogg så hittar ni andra veckomenyer, priser och annat ni funderar över.


Tortellinigratäng, 4 pers.
250 g tortellini
250 g champinjoner, skivade
140g bacon, strimlad
1 gul lök, hackad
svartpeppar
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
100 g riven ost

Sätt ugnen på 225°. Koka tortellini enligt anvisningar på förpackningen. Stek först svampen utan fett så den får lite färg (så vattnar den sig mindre). Bryn sedan bacon och lök tillsammans med svampen i baconets eget fett. Krydda med svartpeppar.
Lägg den kokta tortellinin på botten av en smord ugnsfast form. Bred över det brynta hacket av svamp, lök och bacon. Blanda mjölk och vispgrädde och häll det över samt strö över riven ost. Sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter, tills gratängen börjar få färg.

Servera en krispig sallad till. Med middagskorgen följde isbergsallad som jag blandade med paprika och rödkål. Barnen åt av gurkan och tomaterna som även de följde med.


Tjing tjing! Nu ska mamman masa sig iväg på träning och ska lite rumpa. Min söte son påpekade idag glatt att jag hade så mycket hud som hängde på undersidan av mina överarmar så det gick att dra i den. Gissa om någon blir utan veckopeng på lördag...

17 kommentarer:

  1. Ha fick en sån flashback från när jag var mammaledig, då brukade jag göra något liknande . Nu har mina barn tyvärr bestämt sig för att tortellinin är äckligt... Men jag blir allt sugen på att göra ett försök till = )
    kram Lottzy

  2. Jag har lite blivit avskräckt från makaronipuddingen efter att vi fick det alldeles för ofta när jag var liten. Men den här varianten ska jag absolut testa!!

  3. Åh riktigt comfortfood. Gott med krämigt och salt.

    Jag tror absolut att det är kontrasterna i livet som gör det så fint på många olika sätt. Filttofflor låter mer lockande än high heels idag tycker jag (och tycker de flesta dagarna).

  4. Låter som en rätt för mig. Men nu måste vi ta pastapaus några dagar....
    Tur att det finns en vardag så man kan njuta mer när det är fest!:)

  5. Tortellinigratäng lät intressant! Måste genast undersöka om det finns mjölkfri tortellini!

  6. Det är lite skönt när vardagen kommer igång igen även om vin och högklackat är rätt så nice;-D Gratängen ser super ut!

  7. Tortellinigratäng gjorde jag förra veckan med ungefär samma grejs i. Jättekrämigt och gott! Underbara vardag med mys och vardagsmat. Det ska till både snor och glamour i livet för att uppskatta båda.

    Fin bild med dukat bord!

    Mys på i tofflorna så är det snart glamour igen!

  8. Härliga ungar, där få man verkligen höra ett och annat även om man ofta hör fel:):)
    Visst är det härligt med glitter och glamour, men man behöver sin dagliga dos av mys och filttofflor också!

  9. Det låter väldigt smidigt med de här matkassarna. Här måste vi dock åka 5 mil enkel resa för att få ta del av något liknande.

    Sporrad att träna med ett sådant uttalande då? =)
    Jag har gjort några kilometer på skidor både igår och idag, jättehärligt före!

  10. Härligt med träning, själv blev det Zumba ikväll!
    Tortellini äts inte så ofta hos oss...!

    Sv: Klart Berra ska ha indiskt asap! :)

  11. Visst är det härligt med hemmamys i soffan ;).
    Vi ska äntligen testa Tastelines matkasse denna veckan men spishällen har gått sönder och då är det inte det enklaste att laga mat... Hämtpizza och hamburgare har det blivit, får hoppas den blir lagad imorgon annars får jag väl flytta in i någon grannes kök.

  12. Visst är det kul med glitter och glamour, men jag håller helt med dig, bäst är när vardagslyxen i form av lugn och filttofflor flyter på som den ska!

  13. Salladen till såg spännande ut!

  14. Ser jättegott ut! Och visst är det härligt med hemmamys och filttofflor?! :)

  15. Hej! Såg att du frågat hos Moma om man kan använda frön från frysta gula habanero. så har jag gjort och ett par söta bebisar har tittat upp. Jag förvarar för övrigt mina bittertomatfrön från Gambia i frysen och har fått upp såna för tredje året i rad av dessa frusna små krabater!

  16. hemmamys är alltid trevligt tycker jag, speciellt när det varit mycket glitter & glamour ett tag, då behöver man landa hemma i soffan :)

    jag måste bli bättre på att göra roliga sallader, du är ju himla duktig på det! jag gör bara med isbergssallad, gurka & tomat jämtjämtjämt. ibland lyxar jag till det med lite majs också. nej fy vad trist!

  17. Ja, lagom dos av både glamour och vardag är så klart bäst. Då uppskattas båda delarna.
    Det är många dom är i full gång med träningen, så trevligt!
    Amy, jag looovar laga indiskt till Berra asp :-)
    Kaksmulan, synd med spisen... Det är annars smidigt med matkasse.
    LiLo tack för ditt svar! Ska se till att få ned lite frön i jorden.
    Och tack snälla för era fina ord om mat och sallad.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.