Efter Valborg kommer vardag

5/01/2012

Hur har ni haft det i Valborg? Vilka underbara dagar det har varit! Så emellanåt har vi stått med näsorna tryckta mot rutorna på jobbet och spanat ut på alla festklädda glada människor som varit på väg till och från olika trevligheter. Blev inte mindre jobbigt igår kväll när det till och med inne på jobbet luktade majbrasa i korridorerna Och för att reta oss ännu mer så sköt de fyrverkerier över söta vårklädda Kalmar. Jag hade nästan bytt till mig en blåskatarr för att få stå där och få rök i ögonen och lukta bränt i hår och kläder. Som ni märker är jag inte alls bitter. Inte alls... Okej lite. Förlåt, att jag blängde surt på det nyförälskade par som verkade knata hemåt när jag trampade till jobbet i morse. Men nu tar vi nya tag, imorgon är det vardag för er också, ha!
Här får ni därför lite löjligt god vardagsmat. När jag kikade in hos Malin hade hon lagt mozzarella på lax och lindat in i bacon som såg så gott ut. Jag tog istället kycklingfiléer och så lade jag i lite tomater och basilika också. Blev mycket gott och krävde nästan ingen ansträngning. (Inga konstiga kryddor heller, så denna borde passa dig Asta!)

Baconlindad kyckling med mozzarella och tomatfyllning, 4-6 pers.
3 stora kycklingfiléer (ca 500 g), delade i 2 delar vardera
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pkt bacon (140 g)
1 kula mozzarella (125 g)
200-300 g cocktailtomater (mindre om ni bara tänker fylla kycklingen)
ett par kvistar basilika

Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna och krydda med salt samt peppar. Lägg kycklingbitarna mitt på varsin baconskiva. Lägg lite strimlad basilika ovan på kycklingen. Skär mozzarellan i sex bitar och lägg en bit på varje kycklingbit och ett par tomatklyftor. Vik över baconskivornas ändar lite slarvigt. Lägg kycklingen i en ugnsform och lägg eventuellt lite fler tomater runt om. Tillaga kycklingen klart i ugnen, ca 15 minuter.




Vi åt den finfina salladen till som jag tipsade om för någon dag sedan, men det går att bjuda pasta eller någon god potatis till om ni så vill. Sesampotatis kan jag tänka mig passar bra till eller ostgratinerad potatis (skär potatis i tunna skivor och lägg lite omlott i en form, toppa med lika delar riven ost och keso ihopblandat, gratinera tills potatisen är mjuk). Om jag föredrar potatis framför pasta? Alla gånger.

Nu ska jag softa lite efter att ha svettats och varit duktig på träningen ikväll. Säkert har inte alla orkat träna som var på någon trevlig fest igår. Säkert varit lite tunga i huvudet idag. Men det kan de ha...

14 kommentarer:

  1. Alltså, nu heter ju ingen av oss Asta, men det låter som det kunde passa oss också:)

    Lugn valborg blev det här också, Håkan trött efter hela jobbdagen och Anki trött efter köksstädningen. Båda somnade vi sött framför tvn...

  2. Nu behövde ju jag bara jobba till kl 13, men jag står helt på din sida. På dem bara! Långlediga små råttor! ;-)

  3. Låter otroligt gott! :) Blir hungrig nu, fast det är ju försent att äta... ;)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

  4. Lugnt var det här vi orkade inte ut och kolla på någon brasa.
    Den här rätten ser ut att passa mig

  5. Mycket bra att du bytte ut laxen till kyckling så att jag kan lägga detta till "att-göra-listan". Ett recept helt i mina smaker! Från en potatisgris till en annan så kan jag meddela att jag skulle äta kycklingen med potatis till...

    Inte för att gnugga in det ännu mer men vår valborg bjöd på två brasor och långledigt med den fantastiska uppfinningen klämdag :-)

    Go'kväll och trevliga vardagar

  6. haha!
    Rätten verkar enkel och mums! Jag antecknar och lägger på inget!

  7. Vår Valborg var fin - jag tog ut en semesterdag. Jag kände att jag var så trött och behövde lite vila från jobbet den här klämdagen. Vi hade goda vänner på middag, lax, lamm, pannacotta och en massa gott att dricka.

    Visst är det härligt att inspireras av andras recept - och sen gör man om dem till sina egna. Lax eller kyckling, båda delarna är lika gott! Kram!

  8. Härliga Valborg! Vi har haft två bjudningar där jag stått för maten, härligt!

    Din kycklingrätt ser jättegod ut och tack för länkningen!

    Kram Malin

  9. Det där ser inte alls fel ut! Riktigt gott. Tror att jag måste testa en dag! Salladen ser jättegod ut också!

  10. mmm, tyckte nästan tillbehörs-salladen såg mest lockande ut ;)

  11. Det här måste jag prova med lax och sesampotatis. Och så får jag en anledning att prova det där vegetariska baconsubstitutet jag köpt för några dagar sedan...

    Vi satt några timmar i en bil när vädret var som finast på Valborgs kväll. Men jag ska inte klaga. Jag slapp jobba... Nästa år kanske du får vara ledig...? ;)

  12. Långledighet is da thing... vi njöt i dagarna 4... på spa! Nä, nu ska jag inte rub it in... ibland kan det vara bra att jobba lite också, har kommit fram till att man inte spenderar så mycket pengar då hmmm.

    Salladen ser så god och fräsch ut!

  13. Vilken härlig Valborg ni alla verkar ha haft! Wihoo för våren!
    Det är så kul att vi alla kan inspirera varandra fast vi gillar lite olika saker. Precis så ska det vara :-)

  14. Åh, vad smaskigt det där ser ut att vara. :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.