I ett soligt Halmstad

5/09/2012

Håll i er för nu kommer ett sådant där lååångt inlägg igen. Två dagar med finaste kollegorna i Halmstad kräver lite utrymme helt enkelt. Kanske inte så mycket mat, men en massa glädje och en drös med blandade bilder tagna med kameran och några med mobilen.
Första stoppet blev ett mindre charmigt ställe, men då var kaffesuget för stort och vi fick stanna. Team kirurgen passade på att mjuka upp lederna tidigt inför kvällens stundande lopp. Okej, mest var det för att vi är så grymt coola och för att det var så attans kallt.


Så kallt att vi fick ge upp och hoppa in i bilarna för att fortsätta fika. Synd eftersom Anita som hade tagit med sig duk för att kunna fika med stil.



Vi landade så småningom i ett soligt, men kallt Halmstad. Upptäckte att hotellrummet var betydligt större än vi räknat med, tre sovrum, två badrum plus kök och en bastu! Vi bodde bara en stenkast från shoppinggatorna till våran stora glädje, dock är mitt konto mindre glatt idag...


När det blivit dags för lunch ramlade vi av en slump in på Börje Olssons Skafferi. Jag tror Anita följde ostdoften, vilket visade sig vara mycket lyckat. I deras butik som var fylld med olika delikatesser kunde man även äta lunch, en kombinerad sallads-, delikatess- och pajbuffé. Halleluja!


Jisses vilken lunch! För 85:- fick vi plocka hur mycket vi ville. På min tallrik har jag: bulgursallad med grönsaker och fetaost, pastasallad med äpple, grönsallad, tre olika sorters bönsallader, två olika sorters kålsallader, cevapcici, olika sorters lufttorkad skinka, olika sorters salami, oliver, fyra olika dessertostar (fanns fler att välja på) och en bit paj (fanns sju sorters paj...). Dessutom fanns det bröd, men det tog jag inget. Som ni förstår var vi mer än väl mätta när vi gick därifrån.


Några passade på att vila en stund före loppet och några shoppade så länge som möjligt. Jag tror inte jag behöver tala om vilket gäng jag tillhörde...


Vi skulle försöka rada upp oss för att ta ett kort på hela laget innan vi gav oss iväg för att springa, men i ett fönster tvärs över gården på hotellet var det en kille som knatade omkring naken. Vi kan säga som så att det var ett gäng tjejer som helt plötsligt inte var så intresserade av att bli fotade...


Tillslut klädde killen på sig och vi fick en lagbild. Jag får dock öva lite på att fotografera med självutlösare, för på något sätt hamnade alla i nederkanten.

Genom en vacker bokskog tog vi oss högst upp på Galgberget. Det ser ut som vi var helt ensamma, men det var 5000 tjejer som knatade upp på berget för att springa!


Hela det supertaggade gänget. Jenny som står i mitten var den som var snabbast av oss och sprang 5 kilometer på mindre än 27 minuter, men även vi andra kom tätt efter. Vi hade på oss våra fina rosa tröjor som Anita fixat till oss med tryck på ryggen, Kirurgkliniken i Kalmar alltid på språng.

Yes! Här ses två mycket nöjda tjejer som kutat snabbare än någonsin tidigare med en snitttid på 5 minuter och 30 sekunder per kilometer var jag otroligt glad. Då passar det bra att skåla i mousserat rosé, Louis Bouillot som jag tidigare bara smakat det vita och gillat, men denna kommer jag köpa fler gånger.


Efter loppet får alla som anmält ett lag på sex personer en picknickkasse som innehöll kallrökt lax, kalkonpastrami, potatissallad, bröd, mjukost, morötter, cider, juice och mörk choklad. När maten var uppäten så hade även solen försvunnit och vi började bli frusna i våra svettiga tröjor.


Då satt det fint med en värmande bastu på hotellrummet. Även om den var i minsta laget för sju personer... Tack Anita för att du fixade ett sådant toppenrum åt oss.



Här myser Petra och jag med vin, jordgubbar och annat gott. Efter vi hade bastat och duschat vi tog det lite väl lugnt allihop när vi skulle göra oss i ordning för att ge oss för att äta...


... så pass lugnt att hela Halmstad hann att stänga för kvällen. Därför blev det ingen middag. Ja ja, vi var fina en liten stund innan vi hoppade i pyjamasen och kröp i säng. Vi spelade sällskapsspelet Lingon, lådvin och långkalsonger och testade hur "svenska" vi är. Det gav många skratt, för jisses så lika vi är och vilka normer det finns i vårt land.


Jag somnade bums bara jag la mitt huvud på kudden och sov sedan som en stock till klockan åtta. Brukar aldrig kunna sova så gott när jag sover borta.

Dagen efter blev det ännu mer shopping... Det fanns helt galet många inredningsbutiker med alldeles för bra priser. Jag har köpt mig ett sååå fint vitt uppläggningsfat bland annat och lite nya skålar. Men de fynden får ni se framöver med lite mat på ;-)




Den dagens lunch var helt i kontrast till lunchen dagen före. Jag kunde riktigt se Anna Skipper framför mig och höra hennes ord... Men vi var sugna på kött helt enkelt, även om det under fläskkött och bearnaisesås gömmer sig lite grönsaker. Ett val som lät betydligt godare än vad det var och dessutom var personalen så oerhört nochiga.


På hemresan var vi lite sent ute så fiken längs vägen hade stängt, så det fick bli kaffe och kulglass på macken i Lessebo. Ja, det är inte fy skam det heller. Jo kaffet kanske, men glassen satt som en fin avslutning på en härlig tripp. Den glada bilden på mig och Johanna, my partner in crime, får avrunda denna resas inlägg.


Tack alla fina vänner som gjorde resan så otroligt rolig! Vilken stad ska vi springa Vårruset i nästa år? Eller var det så att vi skulle satsa på Tjur Ruset...

21 kommentarer:

  1. Vilken resa! Verkar ha haft det hur mysigt som helst. Med de sidoaktiviteterna skulle jag också kunna tänka mig ett vårrus.

    Kram Malin

  2. Vilket härligt gäng det ser ut att vara som rusar tillsammans! Lika glada alla:)
    Grattis till rekordtiden, WOW!

  3. Anonym sa...

    Tack själv för resan och den härliga "rese och foto berättelsen". Tycker vi satsar på tjurruset ,vi är ju lite laddade av vår "granne i huset mitt emot" . Kram Anita

  4. Oj, oj, oj sååå duktiga ni är=)) Gillar skarpt belöningen med "bubblet" det är min grej det;)
    Natti natt!
    Kram kram fina!

  5. Hahaha, vad härlig du är som bjuder på bilder inpå bara mässingen, nåväl, nästan i alla fall :-)

    Bra jobbat tjejer, själv brukar jag inte orka stå på benen efter en dags shopping, så om jag skulle springa en mil fick det bli under en shoppingfri vecka!

  6. Vilken härlig resa! Är det så trevligt att springa så kanske man skulle sätta igång bara för det ;). Känner igen det där med att softa på rummet så man missar middagen.

  7. Underbar resa och vilken snittid ni fick wow imponerande :) Go team kurgen!

  8. *kirurgen skulle det stå... jag är för snabb på tangentbordet!

  9. Fint jobbat av er och ni verkar ha haft det väldigt trevligt!

  10. Tack själv finaste Remsan för fint inlägg, håller med Anita, Tjurruset here we come.....kan ju vara kul för vissa att det inte bara är tjejer som springer..;)

    Kram

  11. Anonym sa...

    Verkar som om ni hade en härlig tur till Halmstad! Jag såg aldrig dej på Galgberget i måndags kväll, men jag inser när jag läser inlägget att jag såg dina arbetskamrater i era fina tröjor...

  12. Jättekul "reportage" :-) Jag uppskattar att få se lite annat också, inte "bara" mat. Så det så!

    Vad underbart att ha ett sådant gäng på jobbet som man kan göra såna här saker med. Grattis säger jag bara!

  13. Så kul med en liten tjejresa!! :)

  14. Men vilken härlig blandning på nyttigt och onyttigt! precis som en sån resa ska vara. Blir väldigt nyfiken på ditt nya fat och skålar. Om jag utgår från bilden från butiken ser det ut att vara en butik helt i min smak.

  15. Det var verkligen en toppen resa med toppentjejer! Anna klart man måste belönas med bubbel!
    Anonym, vad kul att du såg några av oss i alla fall. Det var säkert många som undrade vad det var för tokar som åkt från Kalmar :-)

  16. Kul att se! Och säkert kul att vara med, till och med jag skulle nog kunna tänka mig att springa fem km, om man får allt det där trevliga på köpet.

  17. Vilken härlig resa!!! Ser himla gött ut! Kram på dig

  18. Bra jobbat! Ser ut att varit en härlig dag och fint väder. Kul att göra en kul grej av det!

  19. Anonym sa...

    Underbart att läsa inlägget! Skrattade gott ;)Maria M

  20. Vilken härlig sammanfattning! Va roligt ni hade det! Kram

  21. Hurra för er! Vilken härlig dag!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.