Vem säger att det måste vara hamburgare

5/24/2012

Idag var det torskburgare med potatis- och palsternacksmos på vår meny från Middagskorgen, men eftersom vädret bjöd på sommarvärme så serverade jag burgarna i bröd istället. Det kändes mer som sommarmat och bjuda burgarna så än med mos. Annars älskar jag att blanda ned palsternacka i potatismoset, det ger en fin smak. Testa det nästa gång ni gör mos eller varför inte i potatisgratängen, även det blir kanongott. Ruccolacrèmen som även den skulle serveras till använde vi som dressing till burgarna. Mycket gott! Visst blir ni sugna?!


Torskburgare, 4 pers.
400 g torskfilé
½ purjolök, fint strimlad (jag tog så det blev ca 1 ½ dl)
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 bit ingefära, ca 50 g (jag tog 3 msk), riven
1 ägg
½ lime, pressad saft
½ dl vispgrädde
2 msk potatismjöl
lite ströbröd

Finhacka fisken och blanda med resten av ingredienserna. Forma färsen till 8 burgare med väl fuktade händer och vänd dem i lite ströbröd. Stek dem i smör på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.

Ruccolacrème
30-40 g ruccola (plus lika mycket att servera till burgarna)
1-1 ½ dl crème fraiche

Mixa ruccolasalladen med ½ dl crème fraiche till en crème med en stavmixer eller i en matberedare och tillsätt sedan resten av crème fraichen.

Barnen och jag har varit lediga idag och gått lättklädda i denna sköna värme. Helt underbart att kunna plocka fram träskosandalerna igen och strunta i strumpor. Ho ho... Nu är det sommar! Vi har även varit på sommarfest på Milias dagis där det bjöds på fint sångframträdande även om blygheten tog över för en viss liten tjej. Som tur är måste man inte sjunga om man inte vill.



När sedan showen var över så hade vi picknick på deras gård och vi kunde även kika på barnens fina utställning över alla deras projekt. Roligast är att läsa alla barnens finurliga kommentarer till allt de hittar. Självklart hann även den busiga tjejligan bli av med lite spring i benen. Jag försökte förgäves att fånga dem på bild, men de är inte still många sekunder.

11 kommentarer:

  1. Härlig dag och härlig burgare! Blev saltsugen nu! :-)

  2. Fiskburgare är ju bara så förbaskat gott! Och din burgare ser otroligt lik ut den man får köpt i "vår" fiskaffär, bästa ever!

  3. Låter mycket smaskigt. Fiskburgare är gott och de här smakerna ät som en fin kombination för mina smaklökar :)

    Provade förresten din cheesecake med kondenserad mjölk idag. Fast med jordgubbar i stället för mandarin. Den blev lite väl lös men efter att ha varit i frysen i ett par timmar var den fantastisk :)

  4. Hemmagjorda burgare är nästan det bästa som finns att grilla. Till det massa goda tillbehör. Fiskburgare har jag aldrig testat.

    Kram Malin

  5. Låter sjukt gott tycker jag! Jag är lite för dålig med fantasin när det gäller fisk. Trots att jag äter det minst 2 ggr/veckan. Får bli skärpning på det!

  6. Vilken härlig dag ni haft... busig tjejliga, me like ;)

  7. Ruccolacreme låter gott och passar säkert bra till vegeburger :)

  8. Härliga barnbilder, och vad gott det låter med burgaren! Jag är också svag för palsternacksmos, brukar riva ner rivet citronskal i mitt. Ljuvligt gott!

  9. Har länge tänkt göra fiskburgare/biffar. Låter som härliga smaker. Rucclacremen känns användbar. Palsternacka är gott i det mesta. Sött och gott. Tycker även lilleman!:) Visst är allt så mycket enklare när man bara kan hoppa i sandalerna?!

  10. Ansibecki vad kul att du testade. Visst passar den bra att frysa, men inte för länge som jag gjorde.
    Fiskburgare glöms lätt bort, men väldigt gott. Ruccolacremen passade perfekt till. Man kan tro att den ska smaka lite beskt, men inte alls utan syrligt och gott.

  11. Gott det ser ut med burgare! Jag föredrar faktiskt fisk om jag får välja. Barnen gillar det mesta som går att stoppa mellan två bröd, så vi brukar variera med fisk, kyckling, vegburgare och så "vanliga" nötfärsburgare.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.