Sommarmat

7/24/2012

Piccata med kyckling är så otroligt gott, så när ni ändå är i farten se till att göra ett lass. Själv tycker jag de är lika goda även kalla :-) Jag kan väl inte säga att det går under kategorin de mest snabblagade vardagsrätterna, men gör ni enkla tillbehör så behöver det inte innebär alltför mycket tid i köket. Kycklingpiccata passa bra ihop med en mängd olika tillbehör. Tidigare har jag bloggat om rätten när jag bjöd på den och serverade dem då tillsammans med ratatouille som jag mixade till en slät sås. Nu när det är sommar passar en enkel bulgursallad till. Använde återigen nektariner i salladen för visst är de goda nu?! Lätt beroendeframkallande.



Kyckling piccata, 4 pers.
500 g kycklingfiléer, tunt skurna på längden
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl
2 ägg, uppvispade
150 g riven parmesanost

Blanda krydda de tunna filéerna med salt och peppar. Vänd dem i vetemjölet, sedan i ägg och till sist i den rivna osten. Låt vila en liten stund innan de steks i olja.

Bulgur- och halloumisallad, 4 pers.
2 dl okokt bulgur
2-3 nektariner, urkärnade och klyftade
200-300 g halloumi, i mindre bitar
1 röd chili, finhackad
färsk mynta (gillar ni inte mynta så välj någon annan örtkrydda)

Koka bulgurn, blanda den med lite olja och låt den sedan svalna lite. Stek halloumibitarna i lite olja och blandar dem sedan med övriga ingredienser.

7 kommentarer:

  1. Visst tar det lite tid och är lite kladdigt men väl värt det att göra piccata. Så gott! Jag brukar ha i lite paprikapulver i paneringen också.

    Oj, vilken god sallad med nektariner! Har inte hunnit använda den goda frukten ännu den här säsongen. Skämmes!

  2. Älskar piccata! Så gott!
    Frossar i nektariner nu. Svårt att få de sådär perfekt mogna bara. För det ska helst rinna lite men får itne vara övermogna. Och halloumi!! Hurra, vad gott det är!

  3. Åh, så gott. Aldrig testat faktiskt. Har köpt hem nektariner, lite mjuka för sallad så får ätas upp som de är. Gott det också!

    Jo, jag testade att ugnsbaka tomater länge, himlans gott! Det har jag gillat redan innan jag gillade tomater, om du förstår vad jag menar. ;o)

    Kram Malin

  4. Nektariner åt jag ett år så mycket att till sist fick jag utslag på kroppen :) Men jag vet inte om det var nektarinerna som orsakade det? Efter det har jag minskat på konsumtionen. Men goda är de och halloumi är också så gott!

  5. Gott, gott! ja nektarinerna är verkligen goda nu, gäll att passa på!
    mvh

  6. Åh, gott! SKa jag försöka komma ihåg. Det är ju enkelt att ha i ost när man ändå panerar!

  7. Oj, kan man äta så mycket nektariner :-o Får se om jag blir prickig.
    Visst kan nektarinerna vara för mjuka. Men då passar de bra att blanda med fint strimlad färsk vit- eller spetskål.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.