Något lent och något hett

9/18/2012

Min största chock jag fick när jag var i Sheffield som sjuksköterskestuderande och skulle äta lunch på deras skola var när de fyllde de bakade potatisarna med vita bönor i tomatsås. Nog för att jag gillar båda delarna, men inte ihop kanske. Antingen fyller jag mina bakade potatisar med hutlösa mängder kryddsmör, gärna ett starkt vitlökssmör eller så ska det vara en krämig god sås. Okej okej... jag har gärna mycket *hrm* lite vanligt saltat smör under såsen... Min pappa brukar göra en sådan god sås till bakad potatis, men det gäller att passa på medan de fortfarande finns rädisor eller så får de bytas ut mot något annat (kålrabbi kanske). Här får ni lite goda tillbehör vi hade när vi grillade kött en kväll.



Pappas sås till bakad potatis, 4 pers.
3 dl lätt fraiche (jag brukar ta crème fraiche)
½ msk svensk senap
1 dl fint hackade rädisor
3 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök
salt och peppar

Rör ihop crème fraiche och senap. Tillsätt hackade rädisor, dill och rödlök. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med bakad potatis eller grillat kött.

Jag brukar fuska med potatisarna och stoppa dem i micron först och sedan tillaga dem klart i ugnen eller på grillen. De blir inte lika goda i micron, men det skyndar på tillagningstiden en hel del. Bäst tycker jag också att det är att köpa vanlig potatis fast modell större istället för de som går under kategorin bakpotatis, dess är ibland helt smaklösa.


Till det grillade hade vi även gratinerade sivripaprika. Har ni köpt sivripaprika någon gång? Första gången jag köpte det så var de rätt milda som lite sötare grön paprika, men bitvis lite starka fast ändå inte för starka utan jag åt dem rakt upp och ned. Nästa gång jag köpte sivripaprika så hade jag i min hjärna en föreställning om att det skulle vara som att bita i just en grön paprika, men döm om min förvåning när de var starka som bara den. Det var som att sätta tänderna i en jalapeño :-O Därför åt jag dem inte som de var denna gång utan snittade dem på längden, fyllde med riven halloumi och gratinerade. Nu snackar vi godsaker! Jag tror även att jag ska testa att fylla dem med cheddarost något tapaskväll, men jag tror inte att jag kommer äta dem råa fler gånger.
 

11 kommentarer:

  1. Vi brukar käka bakpotatis med gräddfil, rom, hackad lök och strimlat kött (typ påläggskött), fast det var baske oss inte igår det hände...
    Köper också alltid vanliga potatisar i större storlek, tycker det blir godare.

  2. Vet att de där paprikorna inte är så lätta att få tag på men såg dem på Coop i veckan men köpte inte. Attans!!
    Bakad potatis måste jag göra snart...

  3. Låter som en god röra! Sivripaprika har jag inte hört om tidigare, intressant!

  4. Haha, ja vita bönor i tomatsås används till allt i England!!

  5. Ha ha ja engelskmän och deras mat urk ; ) Kommer buffe idag hilfe ; ) stor kram Sofia

  6. Potatis är alltid gott! Visst är det såna där paprikor man stöter på kring medelhavet? Lite ljusare gröna i skalet än den vanliga gröna paprikan... Låter urgott att fylla med halloumi. Den osten kan verkligen användas till annat än att bara steka i skivor.

    Kul att utbilda sig abroad!

    Ha en trevlig lill-lördag. Kram!

  7. Bakpotatis är sååå gott!! Ibland bara med nån räkröra eller skinkröra så är man hemma;) När man inte orkar göra ett tillbehör till, för det händer mig ibland, hi hi.
    Har aldrig hört talas om pir, piripr, ja sån paprika;)
    Ha de fint!
    Kram Anna

  8. Har precis läst Buffé, vad fina ni var allihopa! Och allt såg gott ut så klart!

    Kram Malin

  9. Sivripaprika har jag aldrig provat. Men det förstår jag nu att jag måste göra :)

  10. Ser verkligen gott ut. Sivripaprika har jag inte testat... eller så har jag det fast jag inte minns namnet bara. För jag borde ha smakat på dom kan jag tycka!

    Vilken fin första bild, snygg! Kram vännen!

  11. Engelsmän alltså... :) Fast jag tyckte iofs att det inte lät så dumt..
    Brukar också micra mina potatisar, men tack för tipset att köra färdigt dem i ugnen!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.