Indisk doft i bistron

2/21/2013

Känns som jag just nu knappt hinner med bloggen och alla mat jag vill testa. Det är ju så att efter ledighet väntar återigen jobb och för tillfället även lite extra jobb för många ligger däckade i influensa. Om vi ska tro de lokala tidningarna har det tydligen även gått någon magsjukeepidemi där smittkällan sägs vara ett gäng semlor. Själv har jag inte drabbats av något virus eller ätit någon kontaminerad semla, så lätt blir de inte av mig. Bästa förebyggande medicinen under alla årstider oavsett vad det "går för något" är kryddig och färgglad mat. Några av er kanske minns att jag läskade med bilder på min indiska gryta på Facebook för ett tag sedan och nu får ni äntligen receptet. Jag har faktiskt hunnit laga grytan igen efter det och vi tycker att den är rackans god tillsammans med olika tillbehör. Grytan går att göra vegetarisk genom att byta ut kycklingen mot quorn eller tillsätta mer grönsaker, men glöm inte att servera indiskt bröd, ris, mango chutney och raita till den!

För er som hänger på Instagram så finner ni mig där under remsan, där det blir mat och bus med de andra tre jag bor under samma tak som. Jag skaffade kontot för mer än ett år sedan, men har inte förrän nu riktigt uppskattat det hela. Eftersom jag på Facebook både tycker det är roligast att följa bildflödet och själv oftast gör statusuppdateringar med bilder passar Instagram mig perfekt. Det jag gillar bäst med bilderna är att idag genom diverse appar i mobilerna behöver ingen vara proffsfotograf för det är charmen att bilderna är fulsnygga och ruffa.



Indisk kycklinggryta, 6-8 pers.
1 kg urbenade kycklinglår
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpuré
2 tsk salt
2 tsk mald ingefära
2 tsk garam masala
2 tsk gurkmeja
½ tsk chilipeppar
2 dl vatten
2 dl matyoghurt
2 msk mango chutney
1 litet blomkålshuvud, delat i mindre buketter
1 röd paprika, i mindre bitar
100 g haricots verts
färsk koriander

Bryn kycklingen runt om i en gryta. Tillsätt vitlöken, tomatpurén samt de torkade kryddorna och låt dem steka med ett par minuter. Häll i vatten, matyoghurt och mango chutney. Rör om och låt grytan småputtra i 15 minuter. Tillsätt grönsakerna och låt dem koka med 5 minuter. Klipp över färsk koriander vid servering. Bjud ris, mango chutney, raita, färsk mango och olika sorters bröd (naan, chapati eller papadum) till grytan.


Gurkraita
2 dl matyoghurt
½ liten gurka, finhackad
färsk koriander eller mynta, finhackad
salt och vitpeppar
ev. lite riven vitlök eller cayennepeppar

Blanda ihop alla ingredienser till raijtan och låt den dra en stund.

12 kommentarer:

  1. Jisses, tur att inte alla har fallit offer för fastlagsbullen så att skutan kan hållas flytande. Kanske dags att laga lite mer spicy mat i sjukhusmatsalarna:)

    Instagram (kan knappt stava till det) och appar känner vi att vi är helt bortkomna på, känns som vi tillhör ett snabbt utdöende släkte... Får väl se när det är dags för oss att joina 2000-talet:)

    Grytan låter ljuvligt god, indiskt är det på tok för länge sen vi åt, tur vi blir påminda!

    Kramar

  2. Go Remsan! Klart de inte blir av med dig så lätt vännen ;) Indiskt me like, det vet du! :)

    Torsdagskramar!

  3. Den här måltiden ser verkligen magiskt god ut. Så mycket smaker att njuta av. Det här skulle få ta riktigt lång tid på sig att ätas.

    Skönt att du håller dig frisk men det är klart att det händer att även sjukhuspersonal blir sjuka... Hoppas det håller i sig!

    Kul att du är tillbaka och visst är det kul med Instagram! Ett avslappnat socialt forum.

    Natt natt!

  4. Yummy!!!

  5. Grytan låter otroligt smarrigt! Ska spara receptet! Mums, mums!
    Ha en toppen dag!
    Kramar
    //Lana

  6. Ser ut som en toppengod och smakrik gryta! Dessutom väldigt snygg och fräscht med gurkraita till :) Indisk mat är så gott!

  7. Det här receptet sparar jag:)
    Smakerna passar mig perfekt

  8. Jag älskar sådana grytor! Så mycket smak!

  9. Hoppas du klarar dig från alla sjukor som härjar! Verkar inte vara det lättaste...
    När vi hämtat oss ska det blir mer färgglad och het mat!! No more förkyling nu, tack!!

  10. Herreminje, vad gott det ser ut!!

  11. Låter fantastiskt gott. Min son Petter o jag var till London för några år sen och han förälskade sig helt i Indisk mat. tror vi ska laga denna kyckling i veckan nu när han har lov :)

    trevlig söndag! Lena från make ahead food

  12. Vi tyckte det blev mycket gott och faktiskt påminde om en gryta vi ätit på en indisk restaurang.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.