Ljuvliga italienska knyten

3/05/2013

Visst är det konstigt att ju mindre man jobbar desto mindre vill man jobba. Även att jag älskar mitt jobb. Fast idag var det tungt att stiga upp efter fyradagarsledigheten även att jag bara ska jobba tre dagar. För att sedan vara ledig fyra dagar igen. Hårt liv minst sagt ;-) Till helgen väntar tjejtripp till storstan för att shoppa, äta gott och  sitta på plats när finalen av mello direktsänds. Som ni då förstår måste helgen inkludera massa glitter, lite glamour och några sippar bubbel. Jag ska bara jobba lite till först... Och bjuda er på god mat förstås!

Även att jag inte är något stort fan av pasta tyckte jag dessa knyten lät lockande när Lotta bjöd på dem. Det visade sig bli ena finfina paket. Ni vet när enkla smaker från Italien gifter sig och blir så där underbart goda tillsammans. Älskar ni pasta måste ni bara laga detta! Gör ni inte det så lagar ni det ändå, förstått?!


Parmapaket med pasta, tomatsås och ost, 4 pers.
16-20 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
2-3 portioner kokt spagetti eller spagettini (en tunnare variant)
1 aubergine eller 200 g svamp (portabello eller skogschampinjoner), tärnad
125 g (1 kula) mozzarella, tärnad
tomatsås enligt recept nedan
färsk basilika
2 dl riven parmesan

Tomatsås
1 gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk cocktailtomater
balsamvinäger
honung
salt och peppar

Sätt ugnen på 175°. Börja sedan med tomatsåsen. Fräs löken i lite olivolja i en gryta till den mjuknat. Tillsätt tomaterna och krydda så du får en balans mellan sötman i honungen och syran i vinägern. Låt såsen småputtra i 20-30 minuter.
Stek auberginebitar eller svamp i en panna och krydda med salt och svartpeppar.
Har du inte nykokt pasta så spola den hastigt under kallt vatten så den blir smidig att hantera igen.
Bred ut fyra smörgåspapper och börja med att lägga ut skinkan i en rektangel i mitten av varje papper. Två-tre skivor på bredden lite omlott och sedan två skivor på andra ledden på varje sida så att du får en stor rektangulär botten av parmaskinka. Lägg en hög med kokt pasta i mitten på skinkan och gör en grop i mitten. Fördela aubergine/svamp och mozzarellabitar i groparna på pastan. Skeda över tomatsås och strö över strimlad basilika och riven parmesanost. Vik skinkan över fyllningen så du får fyra små paket. Vik sedan in alltihop i smörgåspapperet.
Lägg paketen på en plåt och ställ in i ugnen i 15 minuter, tills mozzarellan har smält och skinkan har styvnat lite. Lägg upp paketet på en tallrik, öppna upp och garnera med strimlad basilika. Servera tillsammans med en fräsch sallad.



17 kommentarer:

  1. Ja, de där pastapaketen är verkligen superdupergoda!!
    Du kommer att få superkul i huvudstaden med mellofinal med vännerna! Vem håller du på?

  2. SÅ gott det ser ut .. kanske man kan göra utan pastan t o m !? Äter ju inte gluten...
    :)

  3. Må Gott, jag vet faktiskt inte!
    Maria, absolut! Stek bara lite olika blandade grönsaker tex squash och paprika istället.

  4. Dessa har vi också lagt i vår mapp, pastatossiga som vi är. De låter ju ännu mer lovande nu när du också lovsjunger dom, vi vet ju att du inte är riktigt lika tossiga som vi:)

    Så det blir en tripp till Malmö denna gången också, ni kommer helt säkert att få det minst lika roligt som ni hade i fjol!

    Kramar

  5. Känner igen det där med jobbkänslan. Jobbar själv bara 4 dagar i veckan, fl varje onsdag, sååå skönt men skulle inte vara fel att vara ledig flera dagar :-)

  6. Men Gud! Det där såg ju bara löjligt gott ut!! :-D

  7. Har sett de här knytena lite överallt, ser väldigt fina ut! Tyvärr äter ju inte jag skinka, men jag ska klura lite till och se om jag kan göra en veg-variant av det hela :=)

    KRAMAR!

  8. Italienskt när det är som bäst! Så fina dina blev! Det finns hopp om dig ändå, ett pastahopp :-)

    Skaru till Stockholm igen?! Visst är väl finalen i Friends Arena? Du är ett äkta Mellofan, med den äran!

    Kram!

  9. Ljuvligt är rätt ord min kära vän... även om jag nu inte äter allt så ser det jättegott ut :) Den där Lotta hon är minsann bra å ha ;)

    Helgen låter helt underbar, det är bara å njuta! Stor kram på dig fina!

  10. Charlotta och Amy, jag kan tänka mig att tunt hyvlad lättstekt aubergine eller squash kan passa fint att byta ut skinkan mot.
    Lotta, japp! Mot Estocolmo igen. Ska bli kul att spana in nya arenan. 29000 i publiken sa de i något program. Ser ni någon som vinkar som en galning är det med all säkerhet jag :-)

  11. Oj vilken fräsig grej. Så fiffigt och piffigt;)

  12. Visst är det skönt att vara ledig:)
    Vad kul att åka och titta på mello ha det riktigt bra:)

  13. Vilken spännande maträtt! Det måste testas, fast utan pasta för min del! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

  14. Men titta, där är dom ju igen. Dina blev onekligen snyggare än mina! :-D

  15. Detta låter ju supergott! Kul med tripp till storstan. Själv ska jag försöka slippa finalen och övertyga mannen om att se en film istället. Glamouren däremot är jag gärna med på. Kramar!!!

  16. Ååå så gott!! här blir det parma ikväll men i risotto:)
    Nu får du ha en galet rolig helg i Stockholmia=))
    Jag och söstra mi ska dit i maj, vi ska gå på Stora Bloggdagen som anordnas av Bromans Bravader:) Himmel så kul det ska bli!!!
    Så ha det nu super och glittra på och bibel, ja det är ju ett måste eller hur;-)
    Skål och kram på dig!

  17. Jösses så gott det ser ut ;-) Måste ju bara testas redan på onsdag, då det vankas onsdagspasta! Tack för tipset! Kram Gourmetmorsan

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.