Oväntat innehåll

3/09/2013

Som ni vet är jag inte hemma utan i Stockholm, halvt vilsen ho ho... Hade en otroligt rolig kväll igår med fantastisk mat och goda drinkar. Efter att ha fyllt magen med kanske aningen för mycket frukostbuffé så är jag tjejerna nu redo för lite shopping. Kan hända att det blir en liten drinkrunda innan vi måste infinna oss på Friends arena ikväll. Har till och med fått mail om hur viktigt det är att alla som ska sitta i publiken är på plats i tid. Med tanke på att vi ett år slog ned rumporna på våra platser när nedräkningen till direktsändningen började så kändes det som mailet var riktat direkt till mig. Okej Sveriges television, jag lovar (försöka...) komma i tid!

Jag kommer därför inte själv sitta bänkad framför TV:n ikväll med god mat, men jag är inte sämre än att jag bjuder er på något ni kan äta. Vanligtvis önskas det från alla i familjen att vi ska äta någon form av plockmat, men här får ni en annan sorts mellomat. Det är Santa Maria som står för inspirationen som har tagit fram en del recept inför årets mello då de är med och sponsrar. Har ni besökt någon av delfinalerna delar de ut både festival-kit, receptfoldrar och nachoschips (ni vet de ni undrade vart de kom ifrån med smak av mango & chili) till de som är intresserade. Jag gjorde om deras recept en aning, men det blev en helt klart uppskattad middag. Lowe gav middagen 2 tummar upp av två möjliga. Är ni sedan några som vill hitta fler sätt att få in fisk i tacosmiddagarna hittar ni här en finfin gratäng också.

Ha en härlig lördag mina vänner, det ska jag! Ser ni någon som vinkar som en galning i publiken så är det med stor sannolikhet jag ;-)



Enchiladas surprise, 4-6 pers.
600 g fast vit fisk, delad i kuber
½ sats faijtakrydda (eller en påse färdig kryddmix av någon tacokrydda)
8 små tortilla
4 salladslökar, strimlade
1 gul paprika, tärnad
1 kruka koriander, hackad
1 burk cocktailtomater eller krossade
150 fetaost

Sätt ugnen på 225°. Krydda fisken med hälften av kryddmixen (alltså 1/4 sats) och stek fiskbitarna nästan färdiga i en panna. Fördela fisken på bröden och gör detsamma med salladslöken, paprika och det mesta av koriandern. Rulla ihop bröden och lägg dem med skarven nedåt i en ugnsform. Blanda resten av kryddmixen med cocktailtomaterna och slå såsen över tortillarullarna. Smula över fetaost och gratinera i ugnen i 10 minuter. Strö över resten av koriandern vid servering och bjud en god sallad tillsammans med rullarna.


13 kommentarer:

  1. Hoppas ni får det supertoppen nu och att vår huvudstad visar sig från sin bästa sida!

  2. Ha en fantastiskt kväll ikväll!
    Och fisk i texmex ska icke förglömmas - GOTT!

  3. Ska hålla koll efter dig i publiken! Kanske att du kan smussla med drinken in på arenan. I en PET-flaska kanske... ;-)

    Kram kram

  4. Jag lovar att vinka tillbaka om jag ser dig ;-)

  5. Du verkar inte ha det mysigt alls ;) Härligt med en resa till storstan! Ha det kul ikväll :)

  6. Jag har aldrig provat fisk med texmex smak innan! :-O Tanken haraldrig ens slagit mig om jag ska vara ärlig så tack så hemskt mycket för tipset!

  7. Det lät som en bra kombination med fisk och faijtakryddan. Jag har bara använt den till kyckling förut och där är den suveränt god.

    Hoppas Stockholmstrippen var toppen! Kram

  8. Åh vad kul att vara på plats :)
    Maten ser fantastisk ut

  9. Såg du inte i TV men visste ju inte att du var där förrän efteråt! Lyllo dig!! Kan tänka mig att det var kul! Blir det Malmö också?
    Nästa år måste jag gå och se någon delfinal live!!!

  10. Åh som vi glodde igår kväll, men inte fick vi se en skymt av bästa Remsan inte, iaf inte vad vi vet:) Och då kikade vi lite extra på alla med boa på!
    Gärna fisk i tacosen, förstår Lowes tummar absolut.

    Kram Kram

  11. Ser jättegott och fräscht ut! Kul att fortsätta variera det mexikanska. Det finns ju så mycket mer att göra än tacos...

    Kul att följa dig i Stockholm via Insta. Såg på TV att det måste ha varit en grym upplevelse i arenan. Jisses så mycket folk! Nästa gång du är i huvudsta'n måste jag ju bara hålla mig hemma...

    Kram!

  12. Rätt låt vann om du frågar mig. Sedan gör det ju inget att grabben som sjöng den är värd lite framgång efter en riktigt tuff uppväxt.

    Kul att vara i Stockholm. Det är jag alldeles för sällan numera. Hoppas att du är hemma när jag skriver det här. Kram!

  13. Härligt med ett lite annorlunda sätt att servera fisk på..Tack för inspirationen! :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.