Bloggforum 2013 i Göteborg

4/26/2013

Nu kommer bilderna från resten av helgen i Göteborg som jag spenderade tillsammans med cirka hundra andra bloggare på Radisson Blu Riverside. Jag fick en inbjudan till Bloggforumet från Milk och eftersom det skulle äga rum samma som helg jag befann mig i Göteborg gick det helt enkelt inte att tacka nej.
En av de saker vi har pratat om denna helgen är varför vi alla upplever att de vanligaste frågorna vi får är: " Hur många besökare har du?" och "Tjänar du några pengar på din blogg?" Därför vill jag poängtera att vi var bloggare i blandad "storlek" och var och en med sin egen plan med bloggandet eller helt enkelt ingen mer tanke än att inspirera andra. Vi var bloggare från tre grupper; matbloggare, inredningsbloggare och modebloggare vilket innebar att vi hade lite olika agenda för dagarna. Behöver jag ens säga att matbloggarna spenderade hela dagarna åt att prata om mat, provsmaka mat och en massa god dryck?! Följ med mig genom dessa fantastiskt goda dagar.

Innan vi åkte åkte över till Lindholmen var vi alla välkomna förbi NK och plocka upp en liten påse med gåvor. Precis innan säger Malin att hon ville äta sushi till lunch och gissa vad som finns i bagen från NK? Jo, en lunch på NK Sushi! Den som i ser på min mobilbild ovan plus att misosoppa ingick. Riktigt gott.

Första eftermiddagen lyssnade vi på hur hotellet växte från idé till att nu ha öppnat för gäster. Jag har tidigare övernattat på Radisson Blu (men i Stockholm) och gillat deras hotell, men detta hotells design var ännu coolare. Inspirationen till inredningen fick vi veta växte fram med tankarna på två filmer, Gökboet (Cuckoo´s nest) och A beautiful mind, vilket återspeglades en hel del över allt.

Jag hade finaste Amy som roomie och så här såg delar av vårt rum ut. Jag både älskade och hatade att det gick att se både sin fram-och baksida i helbild i badrumsspegeln samtidigt som i hallspegeln. Gillade det lite mindre efter tre dagar med matfrosseri... Som det står på mitt kuddfodral: det är ingen måtta på galenskapen.

Innan det var dags för kvällen middag passade vi på att spana in deras takterrass med en helt underbar utsikt. Jag hade dessutom gärna snott med mig ett par av de coola stolarna hem till min altan. De orange fåtöljerna var förvånansvärt stumma då de var i praktisk hårdplast!

För de som ville fanns det en stund avsatt för att koppla av i hotells relaxavdelning, men jag kände att jag behövde fräscha upp mig lite innan maten. Ja ja... Jag kanske inte heller var jättesugen på att visa upp min bleka kropp i en bikini.


Här är jag med mitt härliga sällskap under dessa dagar, Amy, just me, Malin och Beata. Visst pratade vi med en massa andra bloggare, främst mat- och bakfolk för det blev ändå vissa grupperingar.

Här har vi återigen tagit oss upp på takterrassen för gemensamt mingel med de andra där Hatt et söner bjöd på champagne. Gaaah! Ljuvligt är bara förnamnet!


Både bubblorna och solen steg oss nog rakt upp i huvudet för vi blev aningen fnissiga. Eftersom pressen ägnade alla sin uppmärksamhet åt modebloggarna passade vi på att bekanta oss ordentligt med serveringspersonalen ;-)


Middagen hölls i hotellets restaurang Cuckoo´s nest. Förrätten var den som föll mig bäst i smaken som bestod av kallrökt lax, pilgrimsmusslor, bakad äggula och en god puré (på sötpotatis tror jag). Och till det fick vi det vita vinet Villa Maria sauvignon blanc.

Varmrättens chimichurrikryddade kyckling var mycket saftig och nyponsåsen som severades till hade en perfekt touch av chipotle, men förövrigt tyckte jag de kunde ha bjussat på lite mer grönsaker än en morot och en liten hög haricots verts. Till detta drack vi Piccini Chianti.

Häagen-Dazs bjöd på kopiösa mängder glass till efterrätt och det fanns inte någon som inte fick sitt glassbegär stillat den kvällen!

Trots att vi åt oss mer än proppmätta på hotell frukostbuffén försåg hotellets koncept Brain food oss med nyttiga mellanmål hela tiden. Allt för att vi skulle vara på alerten.



Dag två bjöd Beijing 8 oss på lunch efter sin föreläsning och jag inser att dumplings är det trendigaste som går att stoppa i munnen just nu. Är det någon som funderar på vilken restaurang er stad saknar så är det just en där gästerna kan njuta av olika dumplings.

Ett par kockar stod helt enkelt och tillagade tre olika sorters dumplings till samtliga deltagare på Bloggforumet. Till detta fick vi även testa nudlar, sallad, två av deras såser samt deras olika isteer. Jag tror vi alla dog lite grand, sååå galet gott!

Precis som kvällen före bjöd Häagen-dazs på obegränsad mängd av deras glass. Är det någon av er som inte testat deras nya smak salted caramel så maila mig, jag har två smak-kuponger jag kan dela med mig av (jag hade en gång två kuponger...). Precis som all deras glass är även denna galet god. Jag har tidigare skrivit här på bloggen om att jag älskar deras glass och det gör jag verkligen!

Santa Maria bjöd inte bara på en liten chiliskola utan även provsmakning av olika sorters chili. Ni som känner mig vet ju att vi gärna kryddar maten med olika chilis och nu fick jag ännu mer tips! Även bekräftelse på att det är svårt att odla chili, så det beror inte bara på odlaren. Puh! Men jag kämpar på med mina plantor!Vi fick provsmaka chilimarinerad ost, gravad lax med rökt paprikapulver, färsk ananas med cayennepeppar, rostade pecannötter med chili och en liten nyponsoppeshot med chipotle.
Med oss fick vi sedan inte mindre än 10 olika paprika- och chilikryddor från Santa Maria! Det ska bli så kul att experimentera med dessa.

Sedan var det dags för att bekanta oss lite djupare med Hatt et söner vilket var mycket trevligt. Både roligt att höra om deras historia och prova alla deras goda champagner. Min absoluta favorit var deras extra brut (ni hittar den för köp här) även om samtliga fyra sorter var goda, men jag föredrar de torrare mousserande vinerna. Extra plus för de snygga flaskorna!


Då vi fortfarande var aningen törstiga (ho ho...) kom sedan Kock & Vin och bjöd på löjligt goda musslor och till det ett gott vitt vin, Chablis Premier Cru Les Vaillons.
De berättade bland annat om hur de tagit bort de skrivna menyerna och om hur spännande det är att ta fram rätter utifrån säsong (vilket fler borde tänka på!) samt om att ta fram menyer kombinerade med viner.

Med flera goodiebags i mitt bagage hoppade jag mer än nöjd på tåget mot Kalmar. Vilken helg jag haft... Många mycket trevliga möten och så mycket gott jag ätit! Men sedan är det ändå skönt att dra på sig de slitna jeansen (även om de nya i min goddiebag var snygga :-O) och komma hem till familjen. Somna sovandes sked med bästa maken och vakna av en liten knubbig barnhand som smeker ens kind. Det finns mycket som är värt att njuta av och älska i livet!

14 kommentarer:

  1. Vilka underbara dagar du har haft! :)
    Kramar!
    //Lana

  2. Fantastiska dagar har vi haft, de kommer jag att leva länge på! Tack kära roomie, det var en upplevelse att få dela rum med dig ;)

    Haha, du fick med min hand som höll i den torkade chilin också bra där! Kram på dig.

  3. Underbart! Vilket bra start på min dag att få läsa om detta gille. Vi hade ju faktiskt galet bra.

    Jag ska knåpa på mitt inlägg i dag mellan kunderna. Bra att ditt kom först får då kan jag bättra på mitt minne med dina bilder och din text.

    Det var kul att lära känna dig bättre under dessa dagar. En kul prick är du allt!

    Kram kram härliga Emmy!

  4. Åh vad härligt med all denna inspiration:)

  5. Vilka underbara bilder och god mat! Ser ut som några minnesvärda dagar!

  6. Underbara bilder och helg!

    Trevlig lördag

  7. Åh, vilket härligt forum, fasen vad vi ångrat oss nu i efterhand... men det är ju inte lönt:) Så vi gläds istället med er och njuter av bilderna och inläggen! Bubbel och chili... suck...

    Kramar

  8. Fan. Det där skulle man ju ha stannat kvar för.

  9. Instämmer med föregående talare. Fan helt enkelt. Bara att gratulera till era härliga dagar! Och så blir det väl fler bloggforum kan man tänka...

    Hoppas du har en skön söndag.

    Kram!

  10. Chiliskolan önskar jag att jag varit med på. Ja, champagnen verkade ju inte så illa heller. Synd att det krockade med mina andra aktiviteter, för det är ju inte ofta man har så nära till allt som när det sker i ens hemstad... Härliga bilder! Jag tror att både du och Amy hade tur med trevlig roomie. Kram!

  11. Man skulle varit med alltså... ;-) Ni verkar ju ha haft en helt underbar sön-mån! Kul att få läsa om allt ni var med om!

  12. Ja, ni skulle ha varit med. Två mycket trevliga och goda! dagar blev det. Kändes lyxig för tvåbarnsmamman från småstaden ;-)

  13. Men lägg av! Varför tackade jag nej till detta?!?!?!??! Tackar jag nej nästa gång får du säga till mig!!:)

  14. Anonym sa...

    Åh, så mycket fina bilder, nu vart det som att jag var med på ett litet hörn trots allt!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.