Sangría - semesterminnen serverade som sommardrink

5/17/2013

För mig är sangria förknippat med härligt solvarma dagar och häng med fina vänner. Det är semesterminnen och glädje. Det är något av det godaste man kan bjuda på som drink eller bål på sommaren. Nu vet jag att många inte håller med mig, men det finns så många olika varianter av sangria och har ni bara testat en gång tycker jag ni ska ge det en ny chans. Gillar ni rosévin med Fanta apelsin? Det är som en förenklad version av sangria, då den oftast brukar vara smaksatt med kryddor (tex nejlika, kanel, stjärnanis) och/eller likör (tex Cointreau eller Brandy) för att sedan blandas med en massa frukt. Jag brukar göra någonting där mittemellan. Beroende på vad jag är sugen på väljer jag vin där efter, rosé eller rött och blandar med läsk och frukt. På sommaren är det perfekt att bjuda på då det finns färska jordgubbar, hallon och landet fullt med mynta!


Så när jag fick erbjudandet att testa färdig sangria av märket Don Simon Sangría var inte valet svårt. Dock är jag skeptiskt till färdiga mixer då jag gått på ett par niter när det gäller drinkmixer. Jag blandade sangrian med bitar av lime, apelsin och citron som fick stå och gotta till sig ett par timmar och slog sedan i is och en skvätt apelsinläsk (cirka 3-4 delar sangria och 1 del läsk). Vi blev positivt överraskade och tyckte att det blev mycket gott och smakade som sangria ska! Sangrian finns både som 1-liters PET-flaska och på bag-in-box. Servera den väl kyld tillsamans med bitar av frukt, is och lite läsk eller kolsyrat vatten (personligen tycker jag det är gott med lite kolsyra i) och ni har en perfekt sommardrink eller välkomstbål.

Ha nu en skön helg min vänner! Själv ska jag matsurfa hemma hos ett par vänner ikväll och bara njuta av att någon annan fixar maten. Resten av helgen ska vikas åt trädgårdsfix eftersom någon (inga namn nämnda...) impulsköpte lite nya plantor :-) Kram på er så länge!

6 kommentarer:

  1. Jag gillar den! Finns på Mallorca också, och då biiilliiigt! Har köpt med oss tetra hem när vi varit där.

    Kram kram

  2. Oh yes, den har vi druckit några gånger, jisses så god den är. Sangria är ju faktiskt riktigt törstsläckande och andas sommar.

    Ha en finfin helg och njut av kvällens surf.
    Kramar

  3. Hej! Jag ska ha Don Pedro sangria som välkomstdrink imorn när jag har mitt 50-års kalas. Vi brukar blanda med fruktsoda och tillsätta en "skvätt" mörk rom, apelsin och banan. Mycket smarrigt!! //Urban

  4. Har inte testat men det låter riktigt smarrigt. Ser somrigt och läskande ut på bilden också! Njut av helgen och ha en trevlig kväll i goda vänners lag, kram!

  5. Åh herre. En GOD färdigsangria PÅ BOX. Det här kan bli livsfarligt....

  6. Ja, vi tycker den är god tillsammans med frukt, is och lite läsk. Då är det som att åka på en liten semestertrip mentalt :-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.