Asiatisk nudelsallad

7/12/2013

Nästa vecka är det återigen dags för mig att sprida min kalmaritiska via etern. Nästa vecka kommer ni höra mig i P4 Sommar där jag varje dag (måndag till fredag) kommer presentera en lunch och en middag. Recept och inköpslista kommer ni finna på hemsidan. Bra va?!

Denna middag är en variant av ett av recepten som kommer i min meny. Det är en sån där återvändare, men som ändå ser olika ut varje gång. Äter du inte kolhydrater skippa bara nudlarna och för er andra gäller bara att välja den färs som passar er. Ät och njut!
Pinnarna som liknar ett M är ett nytt inköp från Rice. Barnen älskar dem!  Jag också... Min man tycker de är aningen töntiga. Bara för att han kan äta mat med pinnar utan att skvätta ned alla runt bordet. Jag kommer ha ett M i handväskan framöver. Just sain'




Asiatisk nudelsallad, 4 pers.
600 g blandfärs, kycklingfärs eller quornfärs
4 vitlöksklyfta, finhackade
1 tsk salt
1 ½ tsk sambal oelek
Dressing:
2 lime, pressad saft
2 msk olja
2 msk japansk soya
1 msk fisksås
1 msk sweet chilisås
1 tsk sesamolja
1 selleristjälk, strimlad
6 salladslökar, strimlade
1 pkt äggnudlar , kokas enligt anvisingar på paketet
1 krispsalladshuvud
1 gurka, skuren i tunna stavar
1 kruka koriander

Stek färsen i oljan tillsammans med vitlök, salt och sambal oelek. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Fördela krispsallad och nudlarna på tallrikar. Blanda färsen med dressingen och gurkstavarna och lägg ovanpå sallad och nudlar. Klipp över koriander.

Imorgon drar vi ut på vildmarkscamping så om jag överlever ses vi återigen i slutet av helgen! Ha det gott finingar så länge!

9 kommentarer:

  1. Åh, vad gott! Älskar smaker som dessa.

    Ha det bra, nu och på vildmarkssemestern!

    Kram kram

  2. Gott! Ha en fin helg, kram!

  3. Smakerna låter ljuvliga tillsammans! Brukar ha de i salsa men det passar ju fint även i en sådan här sallad. Gott, ska jag testa vid tillfälle. Njut av vildmarkssemestern, kram!

  4. Vi får ha en bloggträff med asientema där vi övar på pinnätande tycker jag. Men visst är Rices pinnar/pincetter coola!

    Kul att du är radiostjärna nu. Så himla bra är du. Jag ska lyssna när jag kan. Kramar till dig. Kalmaritiska äger !

  5. en variant av denna salladen med kycklingfärs åt vi ofta för några år sen, kanske dags att återuppliva den gamla godingen :) pinnarna ser ut att vara nåt för mig, jag kan verkligen inte äta med vanliga pinnar för fem öre...

    hoppas du överlevt vildmarkssemestern, låter spännande!

  6. Oj oj oj, undrar om det inte är just detta som jag ska laga till middag idag?!
    Så kul med radion - du är grym du! Lycka till med det och i vildmarken!

    KRAM

  7. Vi läste att du skulle sprida din karismatiska i eterna, inte helt fel beskrivning det heller:) ! Vi kommer med all säkerhet att lyssna, var så säker.
    Salladen faller oss på läppen, men M-pinnarna hoppar vi på, vi har övat upp våra färdigheter på "riktiga" pinnar minsann...
    Hoppas du haft den bra i det vilda och att du kommit lyckligt hem igen,
    kramar

  8. Mmmm.....
    Vad roligt att du håller på att ta över lokalradion. Ska försöka lyssna via nätet någon dag. Lyssnde när du var på p1. Jättebra!!

  9. Mums, vilket bra vardagsrecept som ändå känns riktigt piffigt! Nice. Hoppas du överlevt ;-) Kram

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.