Grillad hummer en fin start på semsetern

7/07/2013

Hej, mina vänner! Jag har inte glömt bort er, men  helt enkelt tagit semester. i fredags var äntligen den efterlängtade dagen här. Detta firade vi med att öppna den flaska champagne Berra fick på sin födelsedag och ingen av oss hade druckit den innan. Vinet blev kanske ingen ny favorit, men den satt ändå fint som en semester-kickoff. En annan nyhet var att testa att göra pizzor på grillen och det fungerade super så det kommer vi definitivt att göra igen. På den nya grillen finns den en sektion som är en hel gjutjärnsplåt istället för galler som vi lade dem på. Pizzorna är toppade med squash, getost och kantareller.


Vi hade sedan länge bestämt att vi skulle grilla hummer när semestern började och hade sparat två stycken i frysen. Vi grillade hummerhalvorna snabbt och klickade sedan ett ört- och vitlökssmör på det varma köttet. Gaah! Galet gott! Till dem åt vi en blandad sallad med rostad sötpotatis, rödlök och västerbottenost.

Vissa slet hårt för att komma åt det goda hummerköttet i klorna och det är den enda delen på
hummern som barnen äter. Personligen gillar jag det lite fastare stjärtköttet bäst, men det är tur att smaken är olika.

Igår var vi på sommarfest och idag har det varit lugnt strandhäng. Fortsätter det vara lika varmt så ser morgondagen ut att bli likadan. Hej så länge!

13 kommentarer:

  1. Å himmel så gott!
    Å bubbel, I looooove bubbles!
    Kram Anna

  2. Så härligt! Nu fick sonen sin efterlängtade hummer, man ser lyckan i hans ögon haha :-)

  3. Härligt med semester! :)
    Gott med hummer!
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

  4. Anonym sa...

    mums ser gott ut. njut av era semester dagar det gör vi med just nu i Stockholm på polismuseet kram sofia

  5. Ha nu en riktigt härlig semester! Smart av dig att kickoff:a med skumpa. Varför tänkte jag inte själv på det när jag gick på min ledighet för en vecka sen?

  6. Åh, vad smarrigt det ser ut! När vi var på restaurang härom kvällen åt ett par bredvid oss hummer och jag blev så sugen. Måste äta det snart i sommar.

    Hoppas ni får en toppenskön semester! Kramkram

  7. det är minsann ingen dålig start det!
    Ha en skön ledighet, själv jobbar jag tre veckor till!
    Lena från make a head food

  8. Inte går det någon nöd på dig inte :-) Jag grillade pizza förra sommaren men hade inget bra underlag. Nu har jag skaffat en pizzasten och ska testa igen, och då gör jag gärna som du - minipizzor. De ser jättefina ut!

    Hoppas solen och värmen stannar kvar nu när du har semester. Ha det riktigt härligt med familjen och koppla av!

    Kram Lotta

  9. Men vilket bra sätt att fira in semestern!! Grilla hummer vill jag gärna testa - kan ju bara bli mumsigt!

    Ha en underbar semester! Kram

  10. Vilken bra helg att stafta semestern på. Hoppas på skumpa på fredag när vi är tillbaka i götet och johan börjar semestern. Vädret ser ut att hålla i sig ett tag till!

  11. Anonym sa...

    Inte illa, en bra start på semestern.

  12. Finns inget bättre sätt att fira in en semester om du frågar oss. Vi börjar semestern med en veckas mellanrum här, det borde ju bli två infirningar då eller hur?

    Hummer med smör som smälter ner i köttet är ljuvligt och pizzor på en grill kan vi bara drömma om (än så länge i alla fall)

    Ha nu en riktigt skön och avkopplande semester,
    kramar

  13. Anonym sa...

    Fina barnen! Kanske att jag skulle ta och överraska sonen med hummer, det är en av hans favoriter (han är inte billig i drift).

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.