Makrillsallad för sommarlata

7/15/2013

Som ni förstår överlevde jag både kanotpaddling och allt annat vi pysslade med när vi var iväg och campade. Det gick riktigt bra att paddla med barnen, men jag tror att 3-4 timmar (inklusive ett litet strandhugg) är precis lagom i alla fall vad en fyraåring klarar av att sitta still.
Idag startar "min" vecka i P4 Sommar där jag bjuder på två recept varje dag för lunch och middag. Denna enkla somriga sallad är början på min meny. Vill ni ha alla rätterna med tillhörande recept och inköpslista får ni kika in på hemsidan. Jag hoppas det ska vara en blandning som passar de flesta. Jag har försökt mixa fiskrätter med kyckling, kött och vegetariskt


Rökt makrill med dilldoftande potatissallad, 4 pers.
600 g rökt makrillfilé
600 g kokt färskpotatis, delad i mindre bitar
2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
2 msk flytande honung
1 påse blandad sallad
1 purjolök, strimlad
1 knippe dill, finklippt
100 g cocktailtomater

Rör ihop crème fraiche, pepparrot och honung. Smaka av med lite salt. Blanda ned potatisen.
Fördela potatisröra, sallad, purjolök och dill på fyra tallrikar. Dela makrillen i bitar och lägg ovan på samt strö över tomathalvor.

14 kommentarer:

  1. Jäklar!! Missade att lyssna på dig idag. Kan man höra på det i efterhand? Salladen ser jättegod ut.Kollade också in hemsidan med din veckomatsedel. Verklign bra recept och med variation. Lycka till nu resten av veckan. Ví ska visserligen resa iväg i morgon men jag Ska försöka komma ihåg att lyssna på dig ändå.

  2. Amen gud. Rökt makrill! Vissa grejer försvinner ibland ur ens skalle, och man undrar varför. Som rökt makrill. Jäklarns så gott.
    Vad kul med radion - heja heja!

    Jag tror att en tre fyra timmar i en kanot är ungefär vad jag skulle klara av också... KRAM!

  3. Rökt makrill är ju sååååå gott! Salladen ser smarrig och fräsch ut!
    Tusen tack för soltorkade tomaterna! Jag fick de idag, det blev precis som en present på min födelsedag! :)
    Kram kram <3
    //Lana

  4. Nu har jag precis hört dig prata i radion. Vad duktig du var. Jättekul att höra din röst också. Blir liksom en helt annan sak när man hör någons/en person röst. Hoppas jag hinner höra på dig något mer i veckan. Kram

  5. Kul att få vara med i radio, ska lyssna någon dag:) Ha det gott

  6. Heja dej, Emmy, så bra det gick!
    Rökt makrill, det andas verkligen sommar och tänk att det finns i fiskabilen - kryss i taket:)

  7. jag försöker verkligen få min kära fästman att förstå hur gott det är med rökt fisk, men det går verkligen inte hem... synd det, för en sån här enkel sallad vore ju inte dum att mumsa på en sommarkväll.

    duktigt ändå av en 4-åring att orka så länge i en kanot, det tror jag knappt jag skulle klara av ;)

  8. Rökt makrill är bland det godaste man kan äta...det med!
    Perfekt sommarlat mat!
    Sommarkramar från Lena på Make a head food

  9. kul att du får jobba med radio i sommar ha en go semsester

  10. Men ojoj så gott! Älskar rökt makrill men tycker ibland det är svårt att hitta på bra tillbehör. Detta låter fantastiskt gott med pepparroten till.

    Kram kram

  11. Sicken tur att vildmarkslivet gick väl;)
    Det här var en rätt du inte kommer få mig att laga dock, makrill huuuu Minns bara när jag satt sist kvar i matsalen och fröken tvingade mig att äta, och så åt jag en tugga och så koma aALLT upp på tallriken igen... Aldrig att jag tvingar i nån mat som de inte vill äta... Men så var det också det första, allt annat du lagar ser ju magiskt ut!
    Kram kram Anna
    Ps tack för alla gulliga grattishälsningar, i survived, men var gaaaaanska så trött dan efter;-)

  12. Det är så coolt att du är radiopratare! Härligt att man satsar på mat också i radion. You go, girl!

    Stor matkram från ett av dina fans!

  13. Jag vågar sällan lyssna på mig själv efteråt så det känns knappt som jag är någon radiopratare. Men visst är det roligt att vara med. Syns ju inte heller om man är högröd och svettas LP-skivor under armarna, ha ha...

  14. Hej! Jättegott! Testade detta trevliga sommarecept nyligen. Tog pepparotsvisp istället för jag hade det i kylen och det funkade bra. Länkade till din blogg...:-)
    Mvh Pia i Kågeröd i Skåne

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.