En liten smak av Italien

8/29/2013

Vilka underbara dagar och kvällar vi har haft! Ljuvligt är bara förnamnet! Igår satt Berra och jag ute på altanen och njöt till närmare tio på kvällen. Idag har vi haft mys med jobbet efter arbetstid genom att paddla kanot i solskenet och sedan grilla nere vid vattnet tillsammans. Nu ikväll blir det lite extra gos med maken eftersom han drar till Rom med jobbet i fyra dagar. Om jag är bitter för att jag får stanna hemma?! Hmpf! Skulle jag vara bitter? JA! Det hade varit riktigt skönt med en weekend i Italien. Men jag intalar mig att vinet inte kommer vara det minsta gott och säkert inte maten heller. Inte som hemma. Här serveras det finfina biffar som smaksatts med lite soltorkade tomater, vitlök samt basilika och dessutom fått lite mozzarella gömt i sig. Ni hör ju själva att jag behöver inte åka till Italien...
I såsen åkte ett gäng av våra fina cocktailtomater ned och till biffarna åt vi sallad, avokado och marinerade kronärtskockshjärtan.Och barnen åt även pasta till.

Mozzarella- och tomatfyllda biffar, 4 pers.
600 g nötfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor, finhackade
hackad färsk basilika (ca ½ kruka)
4-5 soltorkade tomater, hackade
125 g mozzarella (ev mini)

2 dl grädde
½-1 msk kalvfond
ev. cocktailtomater

Blanda färsen med ägg, kryddor och soltorkade tomater. Använder du en stor kula mozzarella så tärna den och blanda ned i färsen. Forma till 8 biffar.
Använder du minimozzarella så forma färsen till 8 biffar och göm hälften av kulorna i biffarna, en i varje biff.
Stek biffarna i smör eller olja. Häll grädden och en skvätt kalvfond runt dem i pannan. Lägg i tomaterna och låt allt småputtra en liten stund. Har du använt minimozzarella kan du lägga i de bollar som blivit över i såsen straxt före servering. Klipp över lite basilika.




16 kommentarer:

  1. mmm, fyllda biffar. mmm, avokado. mmm, marinerade kronärtskockshjärtan. två tummar upp säger jag!

    och rom? vad finns väl där som inte finns i kalmar? det är säkert tråkigt och urtrist och tråkigt och... alldeles alldeles underbart...

  2. Jag älskar biffar som dessa, riktigt smarrigt! Jag kan förstå att du är lite avis på din man. Får jag spä på genom att berätta att vi åker till Mallis den 10 september. ;-)

    Kram kram

  3. Äsch, vad är väl en bal på slottet? Du får helt enkelt göra som du gjort här, ta Italien hem till din fina bistro!
    Absolut en rätt helt i våra smaker, misstänker att det är en "äta-med-sked"sås...

  4. Nä, vad är en helg i Rom? Säkert alldeles alldeles....underbar!!
    Landet med den grymmaste maten. Men det får ju din man hemma också!:)

  5. ORÄTTVIST!!! Men härliga biffar fick du.

  6. Ser väldigt gott ut

    Trevlig fredagkväll

  7. Heliga Jesus vad gott det ser ut, det var länge sedan jag åt färsbiffar! Fast eh... det var länge sedan jag åt lagat mat över huvud taget!

  8. Åh så gott! Det är klart att din mat är godare än den han ska äta i Rom! ;):)
    Ha en toppen lördag!
    Kramar!
    //Lana

  9. Nej nej, vem vill åka till Italien?! Där finns ju ingen god mat, och inget gott vin...!

  10. Vad härligt gott det ser ut:)

  11. Italien hade jag inte tackat nej till, Rom som är så fint. Biffarna här ser jättegoda ut!! Och gott med avokado till!!
    Kram

  12. Camilla Ragnarsson sa...

    Mycket goda biffar !

  13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
  14. Jag beställer två portioner. Ser magiskt gott ut :)

  15. Fredagsmiddag :-) Tackar!
    Kram

  16. Å va gott det här ska bli ikväll :-)
    Vill bara önska en trevlig helg!
    Hoppas ni hade det trevligt i Sth!
    Kraaam Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.