Ostmani

3/19/2014

Kim har skapat ett hemlig sammanslutning, hallouminati, där jag anmälde mig på direkten. Det blir ett härlig samling osttokar! Jag äter så kopiösa mängder ost att det nästan är pinsamt när jag ska handla ibland. Som parmesanost har vi börjat köpa hem 1-kilosbitar! Men håll med om att allt som paneras i parmesan blir galet gott! Barnen äter osten gärna som snacks hyvlad och finriven i stora berg över spagetti och köttfärssås. Vem tycker inte att det är gott?! Här kommer därför en finfin rätt med just parmesanpanering, i detta fallet kyckling men den går bra att byta ut mot quornfiléer. En kall sås passar bra till (i mitt fall med ännu mer ost i...) och stekta eller ugnsrostade grönsaker eller varför inte i en sallad. Valet är ditt, men testa det måste ni!

Solrosfrö- och paremsanpanerad kyckling, 4 pers.
600 g urbenade kycklinglårfiléer eller bröstfiléer, skuren i smalare bitar ca 3-4/filé
½ tsk salt
½ tsk peppar
1 citron, pressad saft och finrivet skal (jag använder eko och de aningen mindre än vanliga)
1 ½ dl solrosfrön
75 g tärnad parmesan
1 dl bladpersilja
1 vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt och peppar. Blanda den sedan med pressad citron och rivet citronskal. Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter.


Till kycklingen serverade jag en blandning av stekt vitkål, olika sorters paprika, chili och vitlök blandat med cirka 1 portion bulgur och 1 dl kokta belugalinser samt finklippt bladpersilja. Gjorde även en kall sås med matyoghurt och finriven parmesanost.

Här hittar ni även recept på kyckling piccata om ni får mersmak av paneringen... Och söker ni på halloumi, parmesan eller parmesanost på bloggen så får ni en viss uppfattning om min ostmani.

6 kommentarer:

  1. Man kan aldrig få för mycket av goda ostar!
    Hävdar fröken Dill

  2. Ja, ost är helt klart även min stora last... Min man påstår att jag lägger det mesta av min lön på ost...
    Ibland kommer barnen hem från skola/dagis/kompisar och har fått pasta UTAN parmesan och tycker att det är jättekonstigt. Hmmm, man kanske ska tänka på vad man lär barnen :-)

  3. Ja, ost kan man sällan få för mycket av. Smaskig smaksättare!

  4. Välkommen in i sekten! Allt blir liksom bättre med ost. ALLT.
    Tack för länken - Puss!

  5. Vi sökte, kanske inte helt oväntat, medlemskap i gruppen vi också:) Och nej, det finns nog inte mycket som slår goda ostar, vi har några fina som väntar på att få dukas upp på fredagsmyset ikväll.
    Att panera med ost är en förträfflig idé, både parmesan och halloumi blir så bra.

    Ha nu en riktigt skön helg,
    kramar

  6. Haha, hallouminati! Kul! Jag ansluter mig jag med. Den här paneringen låter sjukt god! Trevlig helg, kompis!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.