Bröllopstankar, någon? Själv är jag redan gift :-)

11/24/2009

Vet inte varför rätten heter som den gör, men kanske någon haft den på sitt bröllop eller avnjutit den innan den blivande maken friade... Nu behöver ju inte killarna känna press på sig om de bjuder sin tjej på rätten. Skulle vara om tjejen bjuder på den har en baktanke... ;-)

Bröllopsfilé, 4 pers.
600 g kycklingfilé, ev. i mindre bitar
svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 msk fransk senap
½ msk soya
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 ½ riven ost, lagrad eller grönmögel
blå vindruvor i halvor
Finns 3 alternativ. Är man många och har dubblerat eller tredubblat receptet kan det vara smidigare att bryna kycklingen och göra rätten klar i ugnen. Så...

1. Bryn kycklingen och krydda med peppar. Lägg lycklingen i en ugnsform. Snitta filéerna och fyll med grönmögelost. Blanda ihop crème fraiche med senap, soya och vitlöken. Slå såsen över och grädda klart i ugn 175° i 25 minuter. Strö över vindruvorna vid servering.

2. Bryn kycklingen och krydda med peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda ihop crème fraiche med senap, soya och vitlöken. Slå över såsen och strö över den rivna osten. Grädda klart i ugn 175° i 25 minuter. Strö över vindruvorna vid servering.

3. Stek kycklingen (färdig)och krydda med peppar. Blanda ihop crème fraiche med senap, soya, vitlök och den rivna osten. Låt såsen få ett uppkok. Servera såsen tillsammans med kycklingen och strö över vindruvorna vid servering.
För de som inte bara vill ha grönsaker till så passar det bra med ris eller liknande.

2 kommentarer:

  1. Receptet känns bekant! =)
    However, väldigt gott! Måste säga det igen. Remsan. Din blogg är helt fantastisk!!! Jag är djupt imponerad! Kram

  2. Skulle ha lagt till att receptet kommer från min sponsor på Guldfågeln ;-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.