Fredagen den 13:e drink

8/13/2010

Har ni märk av att det är fredagen den 13:e? Här hemma är det som fredagen den 13:e nästan varje dag med två små vildingar ;-) Ja, kanske inte lika otäckt som i filmen även om de klär ut sig i olika masker. Imorgon fyller den vildaste av dem 2 år. Så festen kommer få ett rosa skimmer skulle man kunna säga. För någonstans långt inne i alla tjejers hjärtan finns väl en passion för rosa? Så jag hoppas kunna dela med mig av lite bilder och goda recept från kalaset senare i helgen.

Idag bjuder jag på Berras piña colada. Vi har en viss kärlek till denna drink efter en semestervistelse på Tobago, men har haft svårt att få till den rätta smaken. Men en kväll i somras när regnet hade vräkt ned hela dagen, så fixade han finaste drinkarna. Allt för att få lite sommarkänsla i "höstrusket". Han mixade och smakade av och höll på - de blev perfekta! Självklart serverade i varsin kokosnöt. Nötterna hade lite svårt att stå, men vem behöver ställa ifrån sig en god drink ;-)


Berras Piña Colada, 1 glas/nöt
1 cl mörkrom
2 cl ljus rom, gärna Malibu
3 cl kokosmjölk, krämig (inte den inuti nötterna)
6 cl ananasjuice
4-6 isbitar
om man vill ha den skumigare, tillsätt en skvätt vispgrädde

Häll allt i en blender och mixa tills isen är krossad. Häll upp i ett högt glas, eller i varsin urgröpt kokosnöt :-) Garnera med färsk ananas om du har.
Vi har testat och mixa ned färsk ananas, men det blev för mycket trådar i drinken.

Trevlig helg! Och skräm inte livet ur någon ikväll....

Och så vill jag också passa på att tacka för ännu en award. Det är snälla Anna - Gourmetodling & kökshemligheter som gett mig den. Kika in hos henne och ni finner en massa god mat med italiensk touch och självklart en massa vackert odlat!
Jag har tidigare berättat både lite "matiga fakta" och lite annat kul om mig. Det finns så många fina bloggar som är värda en award. Alla er som jag brukar kika in hos gillar jag!

6 kommentarer:

 1. Ja, lite har jag allt kännt av att det är fredagen den 13:e. Var av med vattnet hela förmiddagen och fick inte mitt kaffe förrän kl 13 !! Det var inget kul!

 2. Ingen av oss hade skänkt en tanke på att det var fredagen den 13:e idag förrän vi tittade in hos dej... huga, tur dagen snart är över:)

 3. Snygga drinkar! :-D

  Gratta födelsebarnet. Hoppas att ni får en toppendag med mycket gott!

 4. Då har vi födelsedagsfest idag både du och jag...mina tjejer har passerat det rosa och lila stadiet och tuffat till sig. Det bor nog en liten prinsessa i alla tjejer.
  svar
  Det är inte kul när det blir för stort...man mår inte bra av det. Hellere smått och naggande gott! Är det bra kvalité på grejerna också? (om fiket du pratade om) Jag har lust att fika där!
  Visst är det roligt med dessa gamla minnen? Minns hur man tog sina pengar och cyklade iväg och köpte nya nummer och doften...
  Ha en riktigt bra dag!
  Erika

 5. Phu fredagen den 13 är över! Iofs har det för min del aldrig hänt ngt speciellt obehagligt eller läskigt denna dag.
  Drinken ser såå smaskig och somrig ut!

 6. Piña colada har jag jättesvårt för, men det ser ju så himla trevligt ut när de serveras i såna kokosnötter och man är utomlands och folk sitter och sippar på såna. Men nej, det får nog vara för min del, jag är mer en Mojito-tjej ;)

  ja, mördegskakor är väl knappt kakor? det är väl mer som smulor, eller?

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.