Förväntansfull

12/27/2011

Idag har jag handlat och förberett inför vårt för-nyårsfirande imorgon. Åh, det ska bli så roligt! Som ni ser har jag försökt mig på att dekorera bordet. Jag beundrar verkligen de som har lätt för sånt här, personligen får jag vända ut och in på mig själv. Men jag känner mig nöjd med resultatet! Jag klippte ned en bukett med blandade blommor och kvistar fördelade dem mellan en massa olika ljuslyktor. Hoppas det blir fint när alla ljus är tända.

Jag var på Systembolaget och köpte diverse drycker för att både slå i grytorna och i glasen. Måste säga att jag älskar servicen och deras djupa kunskap, så de kan lotsa mig genom dessa långa rader av flaskor. Jag tänker inte avslöja hela menyn, men kan säga så mycket att det blir bubbel, snittar och en ganska så klassisk nyårs 3-rätters. Kikar ni in på torsdag så borde jag kunna presentera årets "nyårsmeny". Om den blir lyckad det vill säga... Än så länge är det bara kanterna på menyn som är brända, men är det bara en hög med aska på bloggen på torsdag så vet ni - då har jag eldat upp hela menyn.

Jag ser att många är inne bland recepten och kikar efter rätter till er egna nyårsmeny. Skriv en kommentar eller maila mig om ni vill ha tips, oavsett om ni ska vara värdpar eller ta med er en av rätterna bort. Så fråga mig!
Vilken dessert kan jag jag få med mig på cykeln? Vad är bäst portionsformar eller en stor dessert? Hur långt innan går det att förbereda? Vilken förrätt kan jag snabbt montera ihop på plats? Vilken förrätt går snabbast att tillaga? Vad som...

12 kommentarer:

 1. Du klarar ju dukningen galant själv! Ser jättevackert ut med alla blommor :) Hoppas ni har en trevlig kväll :)

 2. Ser jättefint ut Emmy!! Lycka till imorgon, eller idag blir det väl nu;-)
  Och Gott Nytt År!!!!!
  Kram Anna

 3. Wow, verkligen fint! Ha det så bra!

 4. Dukningen ser jättefin ut, hoppas ni får en trevlig kväll! Jag är lite nyfiken, det ser ut att ligga något på varje servett. Vad är det du har knåpat ihop där?

 5. Tycker du har lyckats hur fint som helst med din dukning, blir säkert riktigt mysigt när ljusen tänds också! Vitt, silver och glas är alldeles perfekt till nyår, då passar det riktigt fint med lite fräschare inslag.
  Och visst har du rätt om systemet, det dom inte vet och kan hjälpa till med tar de reda på, servicen är super där. Synd bara att de inte har någon form av bonuskort också:)

  Hoppas det blir en kanonkväll på er förnyårsafton!

 6. Jag håller verkligen med när det gäller Systembolaget, de är allt som oftast verkligen superduktiga. Så jag är en sådan som tycker att Systembolaget ska vi behålla så länge vi kan.

  Jättefin dukning, ser fram emot att se vad det ska serveras. Gott nytt för-år!

 7. Din dukning ser jättefin ut och jag hoppas det blir ett lyckat firande!

  Jag håller med dig fullt ut när det gäller Systembolaget, de är verkligen duktiga på att tipsa rätt.

 8. Tycker det ser väldigt fint ut! Är också imponerad av folks kreativitet när det gäller dukning. Servetter och levande ljus är mysigt. Lite kvistar och blommor är piff!

 9. Ser finfint ut! :)

 10. Ojojoj. Det ser ju jättefint ut! Hoppas att ni har haft en finfin för-nyårskväll (och att ni slapp stormen - hu vad det blåser här!)

 11. Så fint! Och klart att det kommer att bli bra, det blir det ju alltid när du har ett finger med i spelet! :)

 12. Tack snälla ni!
  Anonym, så klart är det menyn som ligger på servetterna.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.