Chili- och vitlökspasta med spenat och rökt lax

5/21/2013

Vilket jäkla väder rent ut sagt vi fick. Igår var jag på afterwork med ett par väninnor och vi satt på uteservering och tyckte kändes om en sommarkväll och idag regn nonstop. Fick hem två totalt dyngsura barn trots att de haft regnställ, men till slut kryper regnet in lite här och där.  Men visst det kan behövas lite regn nu när vi planterat en massa i helgen. Ska bli spännande att se vad som kryper upp här och där då Milia hjälpte till att peta ned frön i jorden. Jag tror vi kan räkna med både morötter i gräsmattan och rädisor i blomkrukorna. Hon konstaterade glatt att "nu har jag tömt denna påsen också". Så gallra lär vi få göra en del... Nu börjar bara den otåliga väntan på att något ska kika upp ur jorden. Jag är mest nyfiken på och se om jag lyckas bättre med att odla koriander på friland än inomhus. Jag skulle vilja kunna skörda stora knippen av denna underbara örtkrydda. Om inte annat så kan vi äta kilovis med morötter, ha ha....

Idag blir det pasta på bloggen, hör och häpna. Det är Paolo Roberto som har lurat mig. När killarna hade överraskningsdagen testade vi Paolos pasta för första gången och jag tyckte den var riktigt god, därför köpte jag hem en annan sort av hans färska pasta.Testa den säger jag! Här kommer till slut det enkla receptet på pastan ni såg på Instagram och Facebook för någon vecka sedan.


Chili- och vitlökspasta med spenat och rökt lax, 4 pers.
500 g färsk pasta
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
200 g bladspenat
2 dl crème fraiche
1 lime, rivet skal och pressad saft
Salt & svartpeppar
300 g kallrökt lax

Koka pastan. Hetta upp ett par matskedar olivolja i en panna och fräs vitlök och chili ett par minuter. Vänd ned spenaten och låt den steka med en halv minut. Blanda crème fraiche med limeskal och saft. Blanda först den kokta pastan med limecremen och sedan med spenaten och den rökta laxen. Servera pastan tillsammans med grönsaker. Vi åt kokt broccoli till. Inte dumt alls om jag får säga det själv.

7 kommentarer:

 1. Paolos pasta har jag då inte sett... ska jag genast testa. Fick jag ingen bild med honom får jag väl nöja mig med pastan ;)

  Chili och vitlök, vilken underbar kombo det är!

 2. Undrens tid äro icke förbi. Pasta till Remsan :-) Men finsmakare då alltså och inte vilken pasta som helst. Det får jag lägga på minnet om du har vägarna förbi mitt kök någon gång och jag ska bjuda på pasta!

  Du ser ut att ha haft ett gäng härliga dagar. Lite regn på det skadar ju inte. Det behövs verkligen. Mer sommar kommer. För det har jag bestämt!

  Kram påre!

 3. Men jösses Amalia! Pasta här, i din Bistro! Kunde väl just tänka att det behövdes en Paolo för att det skulle ske:)
  Vi har läst om hans pasta även hos Helena och Olof och testa ska vi absolut göra.

  Inte illa med planteringshjälp på ägorna, överraskningar är ju aldrig fel:)

 4. Vad gott! Det ska jag nog ta och göra till helgen. Rökt lax och pasta i krämig sås är så gott! Kanske det jag ska använda min hemmaodlade chili till...;)

 5. Mmm...gott, gott med spenat och kallrökt lax! :)
  Ha en toppen dag!
  Kram
  //Lana

 6. Laxpasta är ju bara SÅÅÅÅ gott och dessutom lättlagat.

 7. Fräscht!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.