Julgodis

12/10/2009

Så var det dags även för mig att göra lite julgodis. Emma hade gjort så fina chokladpolletter, men eftersom jag inte trodde jag kunde få lika fin form på mina så fyllde jag knäckformar med choklad. I hälften av formarna la jag en hasselnöt och 2 torkade tranbär, fyllde på med mörk choklad med nibs (70 %) och strödde över hackade pistagenötter. Hälften av formarna fyllde jag med mörk choklad (70 %) och strödde över krossade espressobönor och lite flingsalt.


Det lönar sig att läsa på innehållförteckningen när man köper mörk choklad tycker jag. Bara för att det står en viss procent på förpackningen behöver det inte vara så att hela chokladkakan innehåller så hög halt kakao. Tex Marabou har en sån lurar-choklad, där chokladkakan är täckt av en finare choklad (den som står i procent på paketet).

Min knäck blev ett kapitel för sig... Efter mindre än 1 kvarts småkokande luktade det mycket konstigt i köket och smeten hade uppnått en temperatur på över 150 grader! Så det fick åka i soporna... Den hade varit så hård att man hade kunnat suga på en knäck en hel dag innan den helt smält skulle jag tro. Så det får bli ett nytt knäckkok en annan dag.

1 kommentarer:

  1. Åå de ser ju riktigt fina ut! Smart att göra i små formar - det får jag göra nästa gång :) Salt har jag aldrig provat på choklad så det kanske jag får ta och göra!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.