Smoothies

3/11/2010

Smoothies är något som dricks, eller rättare sagt äts, hemma hos oss hela tiden, året runt. Vi blandar ned vad vi har hemma eller det som det är säsong för. Sonen vill ha den iskall och tjock så han kan äta den med sked. Så den blir snarare som en yoghurtglass.


Det är svårt att ange recept på smoothie, för det mesta har jag i lika delar frukt/bär och naturell yoghurt (helst 10%-ig så den blir riktigt krämig). Jag tycker inte man behöver söta smoothie, men har man i mycket sura bär så kan man balansera upp med någon sötare frukt (banan, mango, ananas...) eller lite avocado. Jag tycker det är synd att mixa med sötad yoghurt då de sällan bara är sötade utan innehåller en del förtjockningsmedel och annat onödigt. Man kan själv smaksätta med lite vanilj(-socker), kokosmjölk eller kanel. Om man nu vill dricka sin smoothie går det mixa frukten med mjölk. Vill man köra mjölkfritt går det utmärkt att byta ut mjölken eller yoghurten mot juice.

Eftersom jag kört sönder min blender (hur man nu kan göra det...), så är det mixerstav som gäller för tillfället. Och bägaren till den råkade spricka när jag la den i frysen...Men snaaart kommer min nya köksmaskin som inkluderar en mixer.

Lillspöket vill helst dricka sin smoothie, men det är lite spännande med den där iskalla röran.
Ikväll blir det kalas för den store 5-åringen (inte hans mamma som tycker det...), så får se om jag kan lägga ut lite recept och bilder från detta imorgon. Chokladtårta ska det bli... :-)

5 kommentarer:

 1. Du måste gratulera det lilla charmtrollet på 5årsdagen! Hoppas han får en superbra födelsedag och ryktet säger att han tyvärr övergav remsans bistro för ett mindre hemtrevligt lunchalternativ :)

 2. Gud så gott! Kommer bli många smoothies till vår och sommaren!
  O hoppas kalaset blev bra med chokladtårta och allt!:)

 3. ååh så gott! :D det är sant att smoothies inte bara hör sommaren till, ska bli bättre på att göra det! :D

  finfin blogg! :D

 4. Gott!! SÅn härlig bild på lillspöket!!! Lite lurig ;-) Trevlig helg!

 5. En smoothie är aldrig fel, speciellt med blåbär, hallon och persika.

  Chokladtårta låter ju toppen för en liten födelsedagsfirare.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.