Bistert väder kräver värmande mat

10/20/2010

Den dagen jag hade bestämt att vi skulle äta köttfärssoppa så fick Lowe syn på att vi hade pitabröd hemma så den middagen serverades det här istället. Men jag hade redan ställt in smaklökarna på lite soppa så det fick bli middagen dagen därpå istället. Jag tycker bäst om soppor som är mer som grytor, inte mixade släta, i alla fall om de äts som middag och inte förrätt. Jag vill ha dem mer matiga och denna gulaschsoppan är sådan.Gulaschsoppa med färs, 4 pers.
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, pressade/rivna
1 l buljong
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
4 stora potatisar, skalade och tärnade
2 stora morötter, skalade och tärnade
400 g nöt- eller viltfärs
pepparmix
2 stora tomater el. 10 cocktailtomater, tärnade

Stek den gula löken i lite olja i en stor gryta. Pressa i vitlök och tillsätt buljongen tillsammans med kryddorna. Koka upp och tillsätt sedan potatis- och morotsbitar. Låt koka under lock i 10 minuter. Stek under tiden färsen och krydda den rikligt. Tillsätt färsen i soppan och låt allt småkoka i ytterligare 10 minuter. Vänd ned tomatbitarna och servera.

6 kommentarer:

  1. Den tillhör favoriterna här hemma med - fast med kålrot istället för morötter. Värmer gott i detta ruskväder.

  2. jag älskar gulaschsoppa, det är det bästa man kan äta när det är kallt ute. gör också vår på färs, det går snabbt och blir übergott!

  3. Detta är nog min favoritsoppa också. Brukar gotta till det lite extra med en klick cream fraishe.
    Testa gärna het tacosås istället får chillin det är jättegott.

  4. Det här ska jag laga! Enda gången jag ätit gulaschsoppa är faktiskt en lunch på Mamas och Papas. Din är säkert ännu godare! :-)

  5. Den ser matig och värmande ut. Perfekt nu när det börjar bli lite kyligt ute. Och jag som gillar att baka kan baka lite baguett att äta till. :-)

  6. Så gott det ser ut! Jag gillar också bäst soppor med "bitar" i, men här funkar det oftast bäst med mixade då barnen inte t r o r att de gillar broccoli, lök osv, men är det mixat så funkar det. =)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.