En oinbjuden gäst

9/14/2012

Måste vädret ha sådan beslutsångest. Tycker det är veligare än min man, men han brukar i alla fall bestämma sig för det trevligare alternativet. Vilket jag inte tycker vädret har gjort direkt. Jag är banne mig inte redo för för höstrusk. På sin höjd kanske tända ljus, gosiga filtar och fylliga röda viner. Men i så fall ute på altanen om kvällarna! Inte inne i soffan med regnet piskandes mot fönstrena. No way! Därför mina vänner tänker jag bjuda på bilder från förra helgen som var så skön. Så höstvädret om du läser detta, you are not welcome. Kanske om någon månad.Så tänk er en ljummen kväll när solen fortfarande skiner och ger värme. Så pass mycket värme att inga jackor eller filtar behövs ute på altanen. En härlig fräsch iskall romdrink i handen och bästa sällskapet att skåla med.  Flera sådan kvällar och aningen mindre regn och rusk, tack!

Planter's Punch Refresher, 2 drinkar (passar bra att blanda som bål)
4 cl ljus rom (Bacardi)
4 cl mörk rom (Captain Morgan)
4 cl sockerlag (50/50 vatten och socker)
~8 cl pressad limejuice (2 lime)
krossad is
3-4 tsk Grenadine
~4 droppar Angostura
sodavatten eller sockerdricka (beroende på hur fräsch drink du vill ha)

Blanda rom (går bra med bara en sort), sockerlag och limejuice i två höga glas som är fyllda med krossad is. Häll i en skvätt Grenadine i varje, stänk i ett par droppar Angostura och fyll upp med sodavatten eller läsk.

Tack för alla glada tillrop för min delfinalplats. Ni är så gulliga allihop! Kram på er!

Se nu till att vara med och tävla om 2 platser till en ölprovning när ni får möjlighet att prova 8 olika öl och det finns dessutom 8 olika ölprovningar att välja mellan. Värdebevisen är giltiga i ett helt år så någon gång under året ska ni nog få tid att gå.
 

12 kommentarer:

 1. Om jag någon gång ska bjuda på en drink så blir det på din sida jag kommer leta. Cocktail-Remsan! ;o)

  Kram Malin

 2. Ser väldigt gott ut! Och jag önskar att det blir några fler dagar med sol. Här i sthlm har det verkligen varit höst idag. Inget kul alls...
  Jag gillar verkligen din blus. Vart har du köpt den?

 3. Konstigt det där vädret. I går gick jag i shorts, i dag regnkläder och gummistövlar. Suck!!!

 4. okej, jag erkänner! det här med vädret är mitt fel! jag och mina kompisar satt igår kväll och pratade om hur fint och varmt det varit hela september och därför måste det såklart ösa ner regn och blåsa som bara den idag... förlåt.

  och så kan jag ju erkänna att jag tyckte det var hur skönt som helst med lite kyligare väder också när jag ändå står i biktbåset. sitter till och med med vidöppet fönster nu och tycker att det är liiiiite väl varmt...

 5. Instämmer till fullo vännen! Vi har haft regnrusk men idag strålar solen varm igen, underbart! Önskar dig en fortsatt fin lördag, stor kram!

 6. Rum Punch is the shit!!

 7. Malin, :-D
  Pernilla, ja visst borde vi väl kunna få lite fler soliga dagar. Blusen kommer från HM och köptes för ett par år sedan.
  Sofie, :-(
  Pernilla, jag visste det att du var boven! ;-)
  Amy, härligt att ni fått soli igen. Kram.
  Moma, eller hur?! :-)

 8. Ja, visst är det alldeles för tidigt för höst!!?? Jag håller med dig. Min altan har varit sorgligt tom en längre tid helt enkelt för att det regnat konstant och dessutom blåst så att stolar och annat vält omkull.

  Vilken härlig romdrink! Jag tror att jag har en slatt mörk rom som står och gömmer sig i mitt barskåp. Nu skulle den ju kunna komma till användning! Kram!

 9. Sånna där recept får man ju inte lägga upp ;-) Jag blir ju hejdlöst sommarsugen och grymt sugen på alkohol så här en söndag förmiddag. Agostura har jag aldrig druckit, men jag har förstått att det inte är något man använder mycket av.
  Ha en skön söndag:)
  Kram

 10. Först trodde vi du syftade på Berra när vi läste rubriken och såg bilden... hmmm, tur vi hade fel:)
  Här nere svänger det så i vädret, dagen började stormig och mörk, för att nu vara solig och härlig. Fast det är väl det som är charmen med hösten, överraskningar...
  Undrar om de inte kan släppa in dej i baren på vår date, du hade säkert gjort succé!

 11. Hmm... jag undrar vilket det trevligare alternativet är som Berra brukar bestämma sig för...? Hähä!

 12. Idag har vi haft riktigt skönt och varmt sensommarväder. Förra helgens mössa åkte all världens väg och t-shirt var det bättre alternativet!
  Sommardrinkar låter betydligt trevligare än höstrusk. :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.