Milias rosa drömmar

9/08/2012

När jag bakade kakor för att vara med i P4 Kalmars kaktävling så fick barnen bara smaka lite, till deras stora förtret. Självklart. Jag lovade då att vi skulle baka kakor en annan dag som bara skulle vara till dem. Vem glömmer ett sådant löfte... Milia bestämde att vi skulle baka drömmar och de skulle vara rosa. Drömmarna blev så där härligt spröda även om de inte blev så höga, vilket jag tror den röda hushållsfärgen orsakade. Vart köper man den gamla hederliga där det räckte med en droppe färg?! Det kan också vara så att den lilla bagerskan åt lite av ingredienserna...


Milias rosa drömmar, 40 st.
100 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja (inte kallpressad)
1 tsk hjortronsalt
5 dl vetemjöl
ev. ett par droppar hushållsfärg

Sätt ugnen på 150°. Rör smör, strösocker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan, lite i sänder. Blanda hjortronsaltet med lite av mjölet och rör ned det i degen. Arbeta in resten av mjölet. Rulla degen till 2 längder, skär i bitar och forma till bollar. Lägg dem på en pappersklädd plåt och tryck till dem lätt. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.


Ja, sedan är det där lätta att fotografera tillsammans med en trollunge som dessutom inte kunde låta bli att sniffa på de goda kakorna. Fota kakor eller fota Milia. Att skruttungen är blöt i håret berodde helt enkelt på att någon hade deg i hela ansiktet och upp i håret när vi väl stoppade kakorna i ugnen. Hur köket såg ut vill ni inte ens veta... :-)

12 kommentarer:

 1. Haha....ser fram emot att baka med barn. Ser ut som hon helst inte vill bjuda på sina fina rosa kakor heller....:)

 2. Ser ut som om Milia har en eller två rävar bakom öronen. Tror inte jag vågat snika till mig en kaka där, hon ser ut att vakta dem ordentligt. Klart förresten att kakorna ska vara rosa, tycker det borde bli ditt signum i framtiden... ;o)

  Kram Malin

 3. Åhh vilken söt dotter du har:) Kul när man bakar tillsammans med barne och de får vara med och önska lite.

  Sv; Matkassen från Coop var väldigt bra och jag är så nöjd. Det var oerhört skönt att ha veckans middagar planerade och allt hemma i kylen. Jag har inte varit i affären sen jag hämtade matkassen.

  Ha en skön lördagskväll! Kram

 4. SÖÖÖÖÖÖT trollunge och vacker färg på kakorna gahhh vill ha vännen! kram Sofia

 5. Klart vi vill veta hur köket såg ut, skojar du! Tycker oss ana lite gemensamma drag mellan mamma och fina dottern - alltså utseendemässigt:)

 6. Vilka söta bilder :) Fint det blev med rosa drömmar!

 7. dem blev superfina och förstår dottern som luktar på dem goda drömmarna. ett tips är att ta pastafärg istället för hushållsfärg då de är mer dryga och inte så vattniga som hushållsfärg.

 8. Vilken finurlig blick hon har goa Milia... när jag läste rubriken tänkte jag att nu har du bakat kakor med röda vinbär, så som hon gillade dom hos oss ;)

  Instämmer med Simone, pastafärg blir nog bättre och det krävs inte mycket alls.

  Duktig du var som sprang loppet, heja dig Remsan. Stor lördagskram!

 9. Hon verkar vara stolt över resultatet! Fint med rosa :)

 10. Malin, det finns en flock med rävar bakom de öronen ;-)
  Mårtensson, på ett ungefär så här...
  http://remsansbistro.blogspot.se/2010/07/hur-jag-till-slut-fick-det-renaste.html
  http://remsansbistro.blogspot.se/2010/08/stekpannebrod.html
  Pastafärg ska jag inhandla då!

 11. Haha, första bilden är helt underbar!!

 12. Rosa drömmar, kan ju inte bli bättre! Söta unge!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.