En uppfriskande bekantskap

10/26/2012

Det är inte så ofta jag har vintips på bloggen, vilket beror på att jag inte kan någonting om vin. Jag vet vad jag tycker är gott i vinväg och om vi tycker vinet vi druckit passar tillsammans med maten vid den middagen. Jag känner nästan bara igen vin utifrån utseendet på flaskan, så när de byter ut etiketter blir jag smått förvirrad. Längre än så sträcker sig inte mitt vinkunnande. Men med det är det inte sagt att jag inte är intresserad av vin, bara på mitt eget enkla vis. En ny bekantskap i cavafamiljen är detta mousserade vita vin vid namn Anna de Codorníu. Jag har av någon oklar anledning helt missat vinet på gröna skylten för jag tycker jag snokat noga bland allt bubbel. Men vinet är helt klart en ny favorit bland de mousserade vinerna. Det har en friskare smak, precis som saftiga krispiga äpplen och utan att vara för torrt. I mitt tycket ett mycket prisvärt vin om ni inte vill lägga stora pengar på champagne så har ni här ett fint alternativ.


Här ska det njutas av räksoppa ikväll och sedan blir det gos med familjen för imorgon väntar helgjobb. Ska det fortsätta komma blixthalka så kommer vi säkert få lite extra att göra på jobbet, så se till att hålla er på benen om ni inte vill hamna i min vård ;-)
Ha en skön helg mina vänner så hoppas vi på en massa sol även om det är kallt, så det blir uppiggande när ni är ute och njuter av hösten. Kram.

15 kommentarer:

 1. Gott med cava- skål på dig och tuuusen tack för all chili!! Vilken lyx att få hemodlad chili hem i brevlådan! Ha nu en fin helg trots jobb!
  Kram

 2. Åhhh tack snälla finis för tipset : ) Kör försiktigt kram Sofia

 3. Bubbel är ju så gott. Köpte på mig för många halvflaskor i Ystad, som jag nu levt på de senaste helgerna. Perfekt storlek för mig och så känns det sååå lyxigt.

  Tack för tipset!

  Kram

 4. Det där vinet måsta jag ju bara testa, och det kan ju inte vara annat än gott med det namnet;-)
  Hoppas ni har en riktigt myyyyysig kväll!!
  Här känns det som om jag håller på att bli sjuk eller nåt... Blää! Bara flög på så där. Kanske ska man gå o sova eller nåt.
  Ha en fin fin helg vännen!
  Kram kram Anna

 5. Fröken Anna känner vi sedan tidigare, men det är faktiskt inte träffat henne på länge nu. Tror vi drack det senast vi var och åt brunch och det är ett bra tag sen... Hållaer med om det är en riktig höjdar-fröken!
  När frun var på gröna skylten igår såg hon en ny bubblare från Sydafrika som vi ska köpa hem och prova inom det snaraste. Brukar tycka om även de sydafrikanska, så vi hoppas detta också passar oss.

  Ha nu en bra helg, det är guld värt det ni gör på ditt jobb!

  Kramar

 6. Alltid kul med nya vintips o jag älskar bubbliga viner. Detta ska prövas! Kram o trevlig helg!

 7. Lyx!

 8. Åh det vinet har jag druckit för länge sen och kommer ihåg att det var supergott!!

 9. Ja, nu är det lite läskigt med halkan... Trädäcket på landet ser förrädiskt trärent ut men oj vad man lurar sig. Swisch och foten drar iväg...

  Bra tips, där! Är det något vin jag dricker så ska det ha bubblor i sig. Lätt namn att komma ihåg också :-)

  Hoppas ni fick en god och trevlig kväll med räksoppa!

  Ang. Mitt kök, fundera du. Kommer du så kommer jag och så lockar vi med oss Moma!

  Kram!

 10. Med tanke på att du påstår att du inte kan något om vin så har du väldigt god smak. Anna de Codorníu är helt klart ett mousserande vin med god kvalitet. Det är skitgott! helt enkelt. :-)

 11. En av mina favorter. Jättegod och prisvärd och bubblar lagom skönt i näsan!

  trevlig helg
  Lena från Make AHead food

 12. Jag börjar gilla bubbel mer och mer, och "saftiga krispiga äpplen" låter bra!
  Hoppas folk plockat fram broddarna så ni får det lugnt på jobbet. Kram!

 13. just bubbel-vin är väl den enda sortens vin som jag kanske kan tänka mig att dricka nåt glas av, annars tycker jag verkligen inte om vin alls... så det här ska jag lägga på minnet inför nästa gång jag vill ha lite bubblybubbly. när nu det kan tänkas bli... nyårsafton kanske :)

 14. Det måste jag testa nästa gång det är dags för bubbel. Känns alltid lite lyx att hälla upp det i glasen:)

  Vad jobbar på för avdelning?
  Kram

 15. Jag har faktiskt inte tidigare druckit så mycket bubbel, men det har nästan konkurrerat ut rödvinet :-O Jag gillar den festliga, lite lyxiga känslan det ger.
  Helena, jag jobbar på en kirurgavdelning där jag specialiserat mig på patienter med kärlsjukdomar och trauma (olycksfall).

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.