Knivskarpt läge

10/28/2012

Jag fick en förfrågan från Whiteaway om jag ville testa någon av deras köksprodukter. Ärligt talat är jag ganska välskodd när det gäller just köksapparater (det enda jag är rik på...). Inte så konstigt å andra sidan med mitt matintresse, fast med det är det inte sagt att jag är nöjd med alla maskiner. Vad saknar jag då i min maskinpark (ho ho...)? Jag har faktiskt ingen bra knivslip, förrän nu. Jag har hittills slipat mina knivar på en enkel modell som inte är eldriven. Bäst är kanske om man är haj på att använda ett knivstål/knivbryne, men en sådan vågar inte jag slipa några knivar på. Nu fick jag möjlighet att testa slipa mina knivar i en elektrisk knivslip från OBH Nordica och kan bara säga att jag är jättenöjd. Den är lättanvänd och på bara ett par minuter är kniven vass. Hade denna knivslip varit dyrare hade det varit annorlunda, men jag tycker det är väl värd sina pengar. Om ni är som jag och varken kan eller vågar hantera ett brynstål. Hur brukar ni vässa era knivar?Denna gång har Berra varit med och slipat knivarna för senast jag köpte knivslip glömde jag berätta att jag hade gjort alla knivar vassa igen. När Berra sedan skulle skära upp en frukostbulle som han höll i ett stadigt grep i handen och tog i med vad han trodde var samma gamla slöa brödkniv for han för lätt genom bullen... Aotch!
 

12 kommentarer:

 1. Vi använde länge bryne, men till sist tog jag mig i kragen och köpte precis en sådan knivslip som du har testat - den är så bra!

 2. Aj!!! Usch, nu fick vi sådär trevliga bilder i tankarna... aj!!
  Här hemma slipar Håkan knivarna med sten och stål, han är snart riktig knivsliparproffs och brukar få ta med stål och sten när vi är på middagar hos vänner. En perfekt gå-bort-present har det visat sej vara:)

  Kan tänka att det inte var lätt att välja ut någon maskin, det finns ju en del i skåpen...

  Ha en riktigt bra vecka,
  kramar

 3. Hemma hos oss slipar maken alla knivarna med stål... det blir bäst så ;) Och naturligtvis glömmer han ibland att berätta om det så det blir ett och annat aotch här också ;)

  Kul att du blev nöjd med knivslipen. Ha en underbar vecka, kram.

 4. Jag har någon enkel variant där man drar bladet emallan, so den elektriska fast utan elektricitet typ. maken köpte ett sånt där järn för ett tag sedan så vi får se om han blir proffs på det. Min mamma säger alltid, slö kniv = slö man ;-)

 5. Jag har en elektrisk eftersom jag också är köksmaskinfreak. Sedan har jag ett vanligt brynstål till vardags. Min vassaste kniv är en japansk kockkniv som väger ett ton ungefär. Den är grym till bl.a. sushi! Kram!

 6. Det underlättar ju onekligen att ha vassa knivar när man ska skära. Jag har en enkel manuel knivslip som funkar sådär. Kanske kan vara ett julklappstips!:)

 7. Ja, pinsamt hur dåliga knivar man har. Men många är de. Många och oslipade. Drar mot ett slipstål när jag behöver en riktigt vass kniv, tex när jag ska skära tomat eller kött.

 8. Ja har en sån knivslip sedan två år tillbaka! Är såååå nöjd! Bästa köksinvestering!
  Ha en fin måndag!
  Kram kram
  //Lana

 9. Den har jag på landet och jag är supernöjd! Så lätt att slipa med. Måste skaffa en till stan också bara...

  Härlig känsla första gången man använder nyslipade knivar. Så länge de inte skär in i hand och fingrar förstås :-)

  Kram Lotta

 10. Mitt ex som är kock brukade fixa knivarna på baksidan av ett porslinsfat eller mot marmortrappan :-) Men nu är han long gone och jag fick en sådan elektrisk som du fått och jag är nöjd med den, jag är dock inte så nöjd med knivarna mina jag behöver en uppgradering på knivfronten.

 11. En knivslip hade jag behövt till mina gamla slöa knivar :-)

 12. Det är verkligen så mycket roligare att hacka och skära är köket med vassa knivar. Man ska inte underskatta en knivslip, helt enkelt.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.