Här är vinnarvinet

4/13/2013

Några av er var en av de över 1000 svenskar som var med och rösta vilket vin ni tyckte skulle fylla The Black Box där även jag och ett gäng matbloggare röstade. Och så här ser den ut, vinboxen som svenska folket röstat fram och det blev Pata Negra Tempranillo (75253) som vann. Som ni kanske minns var det vinet som gick under tävlingsnamnet "The Cozy" som kammade hem segern och detta vin passar perfekt till myskvällen. Personligen tycker jag även att vinet passar bra till chiliheta kött- eller kycklingrätter.


Eftersom vinet bara finns i Systembolagets beställningssortiment finns ingen beskrivning av vinet på deras hemsida, men den lyder så här:

Doft: fruktig, ungdomlig, aningen kryddig, inslag av plommon, körsbär, örter,svarta vinbär, lakrits, choklad och vanilj.

Smak: ungdomlig, fruktig, aningen kryddig, balanserad med aningen fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, örter, lakrits, choklad, peppar och vanilj.

Druva: 100 % Tempranillo.

Pris: 219:- för 3000 ml.

Här kan du beställa hem din egen bag-in-box med Pata Negra Tempranillo och även få recept på maträtter som passar till vinet!

3 kommentarer:

 1. Och så gott så, det kan vi intyga! Avnjöts i vårt kök igår till våra gratinerade gnocchis med tomatsås, satt som en krocketklubba på smalbenet:)

  Ha en fortsatt finfin helg,
  kramar

 2. Det låter som ett väldigt gott vin. Och i snygg förpackning dessutom :)

 3. Em vin perfekt när man sitter uppkrupen i soffan alltså:)
  tack vännen! Just nu har vi en deadline, då förman liksom extra energi;)
  Sköt om dig! Hoppas det är bättre med Milia nu.
  Kram Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.