Chokladdoppad bananglass

7/10/2013

Jag har bloggat om dessa glassar förut, men eftersom de är både löjligt enkla och galet goda får ni dem igen. Skala bananer och dela dem på mitten eller i mindre bitar och stoppa in någon slags pinne i dem (den ska orka hålla upp bananbiten). Lägg dem sedan i frysen och frys dem helt. Det går bra att låta dem ligga där en tid tills ni blir sugna på glass. Smält valfri choklad och doppa bananbitarna i och rulla dem snabbt i hackade nötter, kokos eller strössel. Eftersom bananen är iskall stelnar chokladen fort så det gäller att vara snabb. Ät och njut sedan av denna bananglass med chokladöverdrag. Bananen blir mjuk och inte så hård som man skulle kunna tro.


8 kommentarer:

 1. Säger som tidigare, ljuvliga barndom! Frusna bananer, apelsinklyftor och vindruvor - det var något av det godaste man kunde stoppa i sej. Och ör det faktiskt fortfarande...

 2. Det ser ju bara för ljuvligt ut! Perfekt glass, speciellt för mig som älskar banan- och choklad kombon!

 3. Kanske skulle pröva detta...

  vilka härliga salladsrecept du lagt ut.. perfekt sommarmat

 4. Du är en stor inspiration Remsan och jag älskar din blogg!

  Tack för att ud vill dela med dig av allt det goda i livet

  Mvh
  Emma

  http://emmasofieli.blogspot.se/

 5. Tack!!! <3

 6. Jag har ett gäng bananhalvor i frysen i väntan på glassug. De funkar bra även om man inte orkar smälta choklad kan jag meddela :) Fettet i bananen gör den god och mjuk även är sen är stelfrusen :)

 7. Låter helt löjligt gott, och bilden är SÅ FIN!!!! Skriker sommar :=)

 8. En av dina bästa om jag får tycka :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.