Kycklingburgare med smak av soltorkade tomater och oliver

7/02/2013

Det finns en receptkategori som ständigt behöver fyllas på med mer inspiration och det är biffar/burgare för är det något barnen älskar så är det burgare av alla dess slag. Testade denna gång ett recept av Tommy Myllymäki och Lisa Lemke på kycklingburgare som fått smak av soltorkade tomater och oliver serverade tillsammans med en basilikadressing. Tummen upp av hela familjen! Lowe till och med njöt högljutt när han började äta, så helt klart ett gott betyg. Vad ni vill servera till burgarna utöver den goda dressingen bestämmer ni självklart själva, men finns det mogen avokado hemma är det alltid galet gott till burgare. Däremot kan jag tycka att det blir nästan för mycket bröd med ett helt hamburgerbröd, så jag kan tänka mig att skippa det helt och lägga till mer grönsaker istället. Men alltså, är inte det här trevlig sommarmat så säg?!


Kycklingburgare, 4 stora burgare eller 6 mindre
600 g kycklingfärs
3 msk soltorkade tomater, hackade
4 msk svarta oliver, hackade
½ citron, rivet skal
1  liten gul lök, finhackad
2 msk ströbröd
1 dl crème fraiche
1 ägg
 

Dressing
1
dl
crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl basilika, finhackad
1 nypa socker
salt och svartpeppar
  

sallad
avokado
röd lök
tomat 

Lägg färsen i en bunke och tillsätt alla hackade ingredienser. Vänd ner ströbröd, ägg och crème fraiche. Krydda med salt samt peppar och blanda samman färsen. Forma 4-6 burgare av färsen fuktade händer så klibbar det mindre. Stek sedan burgarna på medelvärme i en panna med olja. Färsen är ganska lös vilket gör att det kan vara knivigt att vända burgarna, men de blir fastare när de steks.
Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt samt svartpeppar.
Servera burgarna tillsammans med sallad och grönsaker med eller utan bröd.

5 kommentarer:

 1. Du kommer på radio, såg jag. KUUUUUUL!!!!

 2. Mums vad gott! Det måste testas! :)
  Receptet är sparat! :)
  Ha en fin kväll!
  Kramar!
  //Lana

 3. Där har vi en burgare att tugga i sig! Och så snygg också! Håller med dig om att dubbla bröd ofta blir för mycket. Ibland använder jag en eller två skivor formfranska istället, det är ju tunnare bröd i alla fall.

  Fröken Dill kvittrar om radiomedverkan... Berätta!

  Kram!

 4. Finns väl inget bättre betyg än ett högljutt njutande? Lite "oh och ahhh" är något av det bästa som kan ljuda vid bordet!
  Burgare blev det här också idag, men det var lite högrev som hamnade i köttkvarnen, annars gillar vi kycklingvarianten skarpt!

  Tummarna hålls för morgondagens prat, H spetsar öronen!
  Lycka till,
  kramar

 5. Idag, torsdag, kl 10:03 i P1 grillar jag tapas i Meny! Lova att ni lyssnar!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.