Squash på längden och tvären

8/14/2013

Igår kväll var första kvällen på väldigt länge som jag frös om fötterna! Nej! Det är för tidigt att dra på sig strumpor. Idag känns det verkligen mer som höst än sommar, men jag hoppas att det är övergående. Det är säkert bara för att det ska kännas lättare för oss som börjar arbeta igen. Måste vara så, annars skulle det ju rent av vara taskigt. Vi får njuta av det som är som bäst nu.


Squash är en grönsak som har en rätt lång säsong och jag vet att många skördar dem i stora mängder i sina trädgårdar. Jag har inte sått några och får därför tigga till mig eller köpa dem. Squash är suveränt att använda i grytor, olika gratänger, på pizza, baka med, använda istället för pasta eller som här fyllda. Det är lite olika vad jag fyller dem med, oftast med grönsaker och/eller grönsaker samt ost av något slag. Jag tycker det är godast att gröpa ur squashen och baka dem i 200° i 15-20 minuter och sedan fylla dem och gratinera dem lika lång tid till så blir de mjuka och goda.
Vill ni göra middagen vacker på ett annat sätt så kan ni göra rullar av squash och fylla, hur ni gör det finner ni här.

8 kommentarer:

 1. åt ett squaschrecept i dag och det är riktigt gott

 2. Zucchini eller squash är bra och kul att använda. Går ju använda i så många olika rätter, som du skriver. Jag gillar den bäst kokt, i soppa eller ratatouille typ. Mums!

 3. Har inte heller odlat så jag får snällt köpa. Men det är det värt när man gör som du på ovan bild.

 4. Zucchini är en favorit och kan användas på så många olika sätt. Din version ser mycket god ut. Kram!

 5. Zucchini/Squash gillas hos oss. Har gjort både gratänger, fyllt dom och nu senast som du såg gjort en zucchinipasta! :) Gott och kan varieras mycket. Ja, de senaste dagarna har varit lite kyligare... jag som tänkte att sommaren inte är slut... men vem vet... det ryktas om att fredag ska bli lite varmare igen, skönt! Kram vännen!

 6. Mums, säger en squashoman!

  Squashodlingen är förresten den bästa odlingen. Den tar nämligen hand om allt skrofs på tomten; småkvistar, vissna perenner, grästorvor och all halvförmultnad kompost. Gödning vill den ha mycket av, men den är inte kinkig. Färsk hästgödsel från grannens gödselstack går hur bra som helst. Och till nästa år har den snälla squashen bearbetat jorden som nu kan användas till de andra grönsaksodlingarna. Bussigt!

 7. Men... Var fasen såg jag nåt liknande nyss? Kan det ha varit hos Fröken Dill som odlat sin egen? Ser så läckert ut med den formen på squash men jag har inte lyckats hitta i butik. Kanske måste man gå till ett grönsakstorg...På pizza säger du. Det ska jag prova. Är så himla sugen på att grilla pizza i helgen. Har inte gjort det på hela sommaren..

  Ha en fin helg!

  Kram Lotta

 8. Ja har frusit hela den här veckan, mest på morgonen och kvällen. Och jag använder strumpor när jag är hemma. Det blir fort svalt i vårat hus. Så visst håller det på att bli sensommar/höst nu. Tack för alla squash- tips! Vi äter gärna squash hemma hos oss på pizza, istället för pasta, i grytor, gratänger mm. Jag är dock lite dålig på att fylla dem med något. Det måste jag göra nästa gång.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.