Känner ni Herman?

4/11/2010

För 10 dagar sedan flyttade Herman in. Denna killen, han flyttar runt och bor drygt en vecka på varje ställe. Lite fräck är han dock, blir ompysslad och äter sig mätt innan han flyttar vidare. Min Herman hade bott hos "familjen" Blücher (min makes arbetsplats) och kom till mig via Helena (Bara en kaka till...). Den här killen är en surdeg, men en väldigt söt sådan. Han har stått hemma på köksbänken och bubblat i flera dagar med locket på sned. Och idag har han flytt sin kos...
Vill man ha en egen Herman att pyssla om kan man kolla här. Där finns också receptet på kakan, resultatet av Herman innan han flyttar vidare.


Jag bakade två olika kakor på Herman. En med rivet äppel enligt grundreceptet och valde då hasselnötter. Sedan bakade jag en kaka med 2 mosade bananer istället för äpplena och valde då valnötter samt tillsatte 1 tsk ingefära också. Hade jag haft Philadelphiaost hemma hade jag gjort frosting till kakorna för det skulle passat jättebra.
Men jag är ledsen Herman, du är inte in typ av kille ;-) Nog för att jag gillar mat och kakor som kräver sin tid om resultatet blir därefter. Men Herman är en ganska vanlig kille trots allt. Men visst skulle han en dag knacka på igen, så kan jag väl tänka mig att ge honom tak över huvudet.

5 kommentarer:

 1. det är ett bröd från bakeooff på ica :D

 2. det här med herman lät spännande och kakan ser jättegod ut :)

  hoppas att du har haft en bra helg :)

  ha det fint:)

 3. Haha, det där lät ju spännande men håller med, lite krångligt, speciellt om inte resultatet blir i förhållande till tiden det tar ;-)!
  Vi börjar nog luta åt att vänta med dagis tills i höst, vi har ju den möjligheten, jag jobbar hemma och får helt enkelt fortsätta göra det med Benjamin hemma ett tag till. Nu är han sjuk igen, fått hosta och förkylning, allt känns hopplöst och ångesten river i mig! Usch för det här!

 4. Det var länge sedan, minns att min mor fick ett sådant besök när jag var liten, men den typen hade ett annat namn. Minns inte namnet men att det hon gjorde med den blev gott kommer jag ihåg!

 5. Jawoll! Herman den lille snyltaren, äter sig mätt och surfar runt hos alla. Han blev ju rätt stor, så jag har fryst in min Herman.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.