Långkok

4/05/2010

Har ni testat att låta köttet eller kycklingen koka riktigt länge? Det händer något med smaken och med strukturen på köttet. Smakerna fördjupas precis som när man kokar buljong och den får koka ihop och reduceras. När vi var hembjudna till våra vänner Linn och Martin bjöd de på en sådan kalvgryta. Köttet var så mört att den nästan föll sönder. Till detta fick vi foccacia och sallad, det var såå gott! Så när ni nu på våren vill vara ute och påta i trädgården, så passa på att sätta något på långkok. Grytan, A "genues", Martin bjöd på var inspirerad av ett av recepten från "Halv åtta hos mig".


Tyvärr fick vi ingen bild på kocken själv, men jag hoppas han i egen hög person dyker upp i "Halv åtta hos mig". De söker par inför nästa säsong, så vi tänkte "para ihop" oss :-D


Hos Erika, Erka Perkas Kök, finner ni fler recept på långlagat om ni vill testa. Här hemma puttrar hennes långlagade tomatsås för tillfället. Så jag återkommer... ;-)

6 kommentarer:

 1. Vad gott det låter!!!
  Har kört långkok på biff bourgogne - 2 timmar fick det koka. SÅÅÅ GOTT!!!! Eller det kanske inte räknas som långkok!?

 2. Nötkött brukar ju få koka länge om det skall bli mört och gott, men nått riktigt långkok har jag nog inte prövat på. Låter spännande.
  Gillar din bloggdesign, fräscht!

  God fortsättning!

 3. Verkar vara en liten trend på gång med långkok - eller är det bara Erka Perka som indoktrinerat oss alla ;-)

 4. Långkok är sällan fel, kött som faller isär och smälter på tungan är svårslaget :)

 5. Gott lät det, ska definitivt testa långkok framöver, är inte världsbäst på kött så det blir spännande att testa.
  Ha en toppendag :)

 6. Vad kul att dom lyckades, vi lagade den igår och den blev rent otäck! Men köttet blir underbart, det håller jag med om!
  Visst är det så att det är de små sakerna i livet, dom man som sagt tar för givet,som egentligen gör oss lyckliga? Tror det gäller att vi tänker på det, ofta.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.