Kallhänga

5/24/2011

När solen tittar fram så hittar ni mig säkrast på någon av våra trappor. Jag sitter oftast och hänger i solen med mitt kaffe. På förmiddagarna är vi på kökstrappan, där man kan kliva rakt ut i solen från köket. Eller så sitter vi på någon av altantrapporna... Eller på entrétrappan... Eller på trappen till lekstugan... Jag vet inte vad det är, men avslappnat och skönt är det att hänga på trappan just. I helgen åt vi detta till lunch, men denna gång satt vi på altanen. Det är inte ofta vi äter helt vegetarisk mat, men detta var så gott och det kändes inte som det saknades någonting. Så gillar du kombinationen rödbetor och fetaost (eller chevré går säkert också bra), så testa detta! Och när du nu ändå kommer köpa ett knippe rödbetor för att testa detta, så har jag ett recept till som kommer på bloggen så inga betor går åt spillo.

Rödbetsbiffar med fetacreme, 4 pers.
500 g rödbetor, skalade och mellangrovt rivna
1 gul lök, riven
2 ägg
2 msk maizena mjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör

Fetacreme:
150-200 g fetaost
2 dl créme fraiche
2 msk honung
1 msk färsk, hackad rosmarin
½ krm svartpeppar

sallad
hackade valnötter

Blanda rivna rödbetor och riven lök med ägg, maizena och kryddor. Klicka ut smeten i en stekpanna och stek biffarna i smör. Smula ned fetaosten i créme fraichen och smaksätt med honung, rosmarin och peppar. Lägg upp sallad på fyra tallrikar, lägg över biffarna, ringla fetacremen över och strö över valnötter.

9 kommentarer:

 1. Det där lät gott. Rödbetor och fetaost är så gott tillsammans.

 2. Ser gott ut, vi äter nog aldrig helt vegetariskmat här hemma, sambons vegetariska pizza från pizzerian räknas inte :-)

 3. Låter som en mycket god kombination, sött och salt. Inte mycket vegetariskt här heller, förutom alla soppor det har käkats i vinter och vår.

  Märkligt det där med trappan, undrar vad grannarna hade sagt om vi börjat hänga ute i trapphuset...:)

 4. Så gott, rödbeta med feta/chevre är en bra kombo!

 5. Anonym sa...

  Rödbetsbiffar måste jag testa! Vi äter faktiskt mer och mer vegetariskt, särskilt nu när det går mot varmare tider.

 6. Jag älskar rödbetor så det här ska jag testa inom snar framtid!

 7. om jag ändå hade en trappa... eller två... eller tre. nåväl, får väl trösta mig med att vi kan hänga en del på landet i sommar - där finns plenty of trappor! och du, vad fina biffarna ser ut. definitivt något jag ska prova!

 8. Håller m Charlotta! En trappa i solen! Vilken lyx! Låter ju smarrigt med rödbetsbiffar!!

 9. Vilken underbar blogg du har. Jag som är "matidiot" och förlitar mig HELT på maken i det fallet (kan i nödfall instruera sönerna 10 och 12 år att laga maten) Sitter här med dreglet hängande ur mungiporn ;-)
  Lita på att jag kommer lägga in beställning på många av dina rätter :-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.