Lek inte med maten

5/19/2011

Eller, jo gör det! Idag är det förskolansdag och det har barnen firat hela dagen. Som avslutning på dagen var det sommarfest på dagis. Barnen har haft vernissage och vi har kunnat sitta i solen på en filt och ha picknick.
Så dagen till ära bjuder kidsen på mat här i bloggen eller i alla fall en stor skopa fantasi och ett rågat mått glädje, bästa ingredienserna för ett lyckat recept! Så här kan det se ut när de hjälper till i köket.
Vanligaste frågan jag brukar få är: -Men ni äter väl åtminstone falukorv ibland? Jo, det gör vi. Här är det inte blommig falukorv, utan alla möjliga mönster istället. Små mått till lera passar perfekt att stansa ut figurer med.


Av de fina korvfigurerna (de som inte åkte rakt ned i Milias mage...) gjorde vi sedan sommarkorv, en av de bästa korvgrytorna tycker jag.

Här har barnen piffat till vanliga muffins. Med lite glasyr, hushållsfärg och strössel kan man ha riktigt kul en stund. Vi tyckte de blev jättefina!, vi som inte är så haja på cupcakes, då...

Kan inte låta bli att avsluta med några bilder från sommarfesten, när Lowe och hans kompisar uppträdde som Eric Saade med dansare. Detta krävde väldigt mycket mod ska tilläggas, men gjordes med så stor inlevelse. Tyvärr hadejag bara mobilen med mig, så bilder är lite dåliga, men jag tror ni ser känslan.


Plankan på bockarna är så klart glasburen, som sedan "slogs sönder". Vilka killar!

12 kommentarer:

 1. Måste allt ta och göra sådana roliga fakukorvsskivor med store sonen och vilka snygga cupcakes ni gjort

 2. UNderbart!!! Klart man ska leka med maten. Sötaste Erik Saade!!

 3. Vilka underbara barn... Härligt med livlig fantasi...De var absolut "Popular" :-) Kram

 4. Härliga bilder! Och jag tackar för inspirationen, jag har en falukorv i kylen som jag inte haft lust att laga till, men imorgon ska barnen få hjälpa mig att göra figurer av den!

 5. Men grymt juh,de ska jag börja med med barnen,grymt tips,då blir falukorv både roligt och gott! TACK

 6. Ååå vilken toppenidé med att göra korvfigurer. Och den där korvgryta blir det här i dagarna. Verkar väldigt smaskig :)

 7. Kul idé med korven och framförallt väldigt söta "artister".

 8. Klart man ska få leka med maten! Ser ut som ni hade en riktig toppendag.

 9. Vilka fina bilder!! Så kul kidsen måste ha haft. :)

 10. Vad härligt. Klart man ska pigga upp maten med roliga former. Du kan vinna kakformar hos mig nu genom att tipsa om vad man kan använda kakformar till förutom pepparkaksbak. Tycker din idé är toppen.
  http://bakgladje.blogspot.com/2011/05/tavling-vinn-kakformar-fran-formina.html
  Trevlig helg!

 11. Veronica sa...

  När jag jobbade som kock på förskola så brukade jag göra blommig falukorv till barnen, det tyckte dom var jättekul :-)
  Resterna som blev över efter jag stansat ut blommorna hackade jag till mindre bitar och frös in för att använda till korvstroganoff senare så inget gick till spillo.

 12. Vilka jättefina muffins!!! Älskar dina färgglada bilder. Kommer så att tänka på när jag var liten: Min mamma var dagmamma under hela min uppväxt, o då borde man kanske tro att vi hade lite mindre lek vid maten, men tvärtom min mamma färgade potatismos med karamellfärg, tryckte ut falukorv med små pepparkaksformar, gjorde "gubbar" av maten på våra tallrikar bland annat. Fast inte varje dag förstås. Men vi åt glatt kan jag säga :-) Det blir inte roligare än man gör det. Kram Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.