Barnens önskemål

5/19/2010

När barnen har besök av kompisar och man frågar vad de vill ha till middag så är det nästan alltid samma saker som önskas. Och det kanske inte är det man själv riktigt är sugen på. Korv brukar tillhöra många barns middagsönskan. Visst äter vi korv hemma hos oss ibland, men då tycker jag bäst om smakrika korvar. Men en och annan falukorvsring har vi väl också förbrukat. Ska det lagas korv så tycker jag om sommarkorv, den grytan brukar passar både barnens och mina smaklökar. Dessutom är middagen klar på ett kick!


Sommarkorv, 4 pers.
500 g falukorv, skivad & i kvartar
2 gul lök el. 1 purjolök, grovhackad
3 dl vispgrädde
1 dl hackad dill
2 msk riven pepparrot
2 msk vanlig senap
½ tsk salt
250 g cocktailtomater, i halvor

Lägg allt utom tomater i en stor gryta. Koka under lock i 5 minuter. Lägg i tomaterna och koka ytterligare 5 minuter. Servera med kokt potatis och en grön- eller råkostsallad.

3 kommentarer:

  1. Jag som nyss lärt mig att älska både senap och pepparrot i mat tyckte det här lät riktigt gott, för att vara falukorvsmat ;-). Som du skrev, ibland får det ju bli korv, och falukorv är helt ok. Den här rätten måste vi pröva!

  2. min sambo är en riktig korvoman så då och då blir det korv här hemma, men det är inte speciellt ofta!

  3. Jag håller med föregående, min sambo är också korv-o-man, fast i vårt hushåll blir det rätt ofta... Gott men inte FÖR ofta! Tack snälla, det värmer enormt! Kramar Anna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.