Gittans kycklinggryta

5/13/2010

På mitt jobb finns en receptpärm där man kan sätta in goda recept man vill tipsa om och så får den som vill ta kopior. Denna pärm fanns på avdelningen långt före min tid och har flyttat med när avdelningen fick nya lokaler för 10 år sedan. I denna pärm hittade jag Gittans kycklinggryta. Ingen kommer idag ihåg vem Gittan är. Kanske någons granne eller svägerska. Eller så kanske någon har fått receptet av en väninna som blivit bjuden på det hos en annan väninna...
Grytan är en perfekt snabb och god vardagsrätt. Den blir inte så stark även om marinaden vitlöksklyftorna ligger i är det. Hemma hos oss gillade även barnen grytan.


Gittans kycklinggryta, 4 pers.
4 kycklingfiléer
3 dl vispgrädde
1 burk/förpackning Sweetchili garlic (marinerade vitlöksklyftor)
3 små paprikor, i bitar
1 purjolök, i bitar

Bryn kycklingen i en gryta. Slå över grädde, vitlöksklyftorna och dess marinad. Låt koka 10 minuter. Lägg i paprika- och purjolöksbitarna. Låt koka ytterligare någon minut. Klart!

2 kommentarer:

  1. Mums, kycklingrecept kan man inte få för många av!

  2. vilken smart idé med receptpärm på jobbet! tror jag minsann att jag ska införa på mitt jobb också :)

    hoppas du får en fin helg!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.