Kylskåpsrensning
5/18/2010
Det är sällan det blir någon kylskåpsrensning hos oss, maten tar nästan alltid slut på något vis i alla fall. Eller så beror det på att jag hatar när kylskåpet gapar tomt och skriker efter att bli påfyllt. Jag vill ha mycket att välja mellan när jag ska laga mat. Jag har så svårt att planera veckans middagar, utan vill helst kunna öppna kylen och känna efter vad jag är sugen på att laga. Men just det här åt vi efter en kylskåpsrensning.
Fylld lövbiff med medelhavssmaker, 4 pers.
4 stora skivor lövbiff, ca 600 g
4 skivor serranoskinka
1 bifftomat/4 skivor
200 g vitmögel ost, tex camembert el. brie
16 basilikablad
16 urkärnade kalamataoliver
200-300 g (fullkorns)tagliatelle
1 pkt sockerärtor, skurna på längden
1 purjolök, i långa smala strimlor
lite olivolja
salt & svartpeppar
Koka pastan enligt förpackningen. Lägg i sockerärtor och purjolök, sila sedan genast bort vattnet.
Sätt ugnen på 175°. Lägg ut köttet, krydda med salt och svartpeppar. Stek på hög värme 1 minut på varje sida. Fyll med skinka, tomat, ost, basilika och oliver. Vik ihop köttet och fäst eventuellt med tandpetare. Sätt in köttet i ugnen och stek färdigt i 5 min.
Fylld lövbiff med medelhavssmaker, 4 pers.
4 stora skivor lövbiff, ca 600 g
4 skivor serranoskinka
1 bifftomat/4 skivor
200 g vitmögel ost, tex camembert el. brie
16 basilikablad
16 urkärnade kalamataoliver
200-300 g (fullkorns)tagliatelle
1 pkt sockerärtor, skurna på längden
1 purjolök, i långa smala strimlor
lite olivolja
salt & svartpeppar
Koka pastan enligt förpackningen. Lägg i sockerärtor och purjolök, sila sedan genast bort vattnet.
Sätt ugnen på 175°. Lägg ut köttet, krydda med salt och svartpeppar. Stek på hög värme 1 minut på varje sida. Fyll med skinka, tomat, ost, basilika och oliver. Vik ihop köttet och fäst eventuellt med tandpetare. Sätt in köttet i ugnen och stek färdigt i 5 min.
det var ingen dålig kylskåpsrensning det där, du! låter grymt gott. jag tycker också om att ha ett välfyllt kylskåp, kan jag lova. vill liksom ha lite valmöjlighet :)
Å mums vad gott!