Jamie Olivers Semifreddo
5/24/2010
I lördags var vi hembjudna till våra vänner Anna & Stoffe på middag. De hade lagat en fantastisk medelhavsbuffé. Och det var så varmt så vi kunde sitta ute hela kvällen. Visst vi fick sätta en myggspiral under bordet, men vi frös i alla fall inte! Detta bjöd de på (vilket inte var så lite...):
Minipizzor (med parmaskinka, basilika & oliver)
Avokadocheesecake med fetaost & potatis (som jag bara måste få receptet på...)
Fläskfilé med tonfiskssås (aldrig ätit denna spännande sås tidigare)
Örtkryddade kycklingspett
Ugnsbakade tomater (ugnsbakade på 125° i 2-3 h)
Potatissallad i vinägrett med kapris & oliver
Grissini
Blandad medelhavs chark; chorizo, salami, parmaskinka
Svarta & gröna oliver
Olika sorters frukt, vattenmelon, jordgubbar, gröna & blå druvor
Och självklart ett gott rött vin till :-)
Till dessert hade jag passande nog gjort (slumpade sig så) Jamie Olivers Semifreddo. Hur enkel som helst och hur god som helst ;-) När jag besökte min väninna i London när hon var au-pair där (för ca 15 år sedan) så föll jag för Maltesers. Dessa hade då ännu inte kommit till Sverige, men nu finns de som tur är även här. Gillar man inte dessa frasiga kulor (mmm...) så går de byta ut mot 2 krossade dubbel-Daim eller hackad mörk choklad om man vill vara nyttigare :-)
Jamie Olivers Semifreddo,10 pers.
4 stora ekoägg
1 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 stor handfull rostade mandelspån
1 stor påse Maltesers
2 nävar krossad maräng
2 paket djupfrysta hallon, finhackade
Skilj på äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna med sockret tills de är bleka och pösiga. Vispa grädden. Vänd ner mandeln, godiset, marängen, hallonen, gulorna och vitorna försiktigt i grädden. Häll smeten i en form lämplig för infrysning och frys i 2 h.
Semifreddon är lagom mjuk efter 2 h, men råkar den vara längre i frysen (vilket min var, nära 3 h) så ställ den en stund i kylen innan servering.
Minipizzor (med parmaskinka, basilika & oliver)
Avokadocheesecake med fetaost & potatis (som jag bara måste få receptet på...)
Fläskfilé med tonfiskssås (aldrig ätit denna spännande sås tidigare)
Örtkryddade kycklingspett
Ugnsbakade tomater (ugnsbakade på 125° i 2-3 h)
Potatissallad i vinägrett med kapris & oliver
Grissini
Blandad medelhavs chark; chorizo, salami, parmaskinka
Svarta & gröna oliver
Olika sorters frukt, vattenmelon, jordgubbar, gröna & blå druvor
Och självklart ett gott rött vin till :-)
Till dessert hade jag passande nog gjort (slumpade sig så) Jamie Olivers Semifreddo. Hur enkel som helst och hur god som helst ;-) När jag besökte min väninna i London när hon var au-pair där (för ca 15 år sedan) så föll jag för Maltesers. Dessa hade då ännu inte kommit till Sverige, men nu finns de som tur är även här. Gillar man inte dessa frasiga kulor (mmm...) så går de byta ut mot 2 krossade dubbel-Daim eller hackad mörk choklad om man vill vara nyttigare :-)
Jamie Olivers Semifreddo,10 pers.
4 stora ekoägg
1 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 stor handfull rostade mandelspån
1 stor påse Maltesers
2 nävar krossad maräng
2 paket djupfrysta hallon, finhackade
Skilj på äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna med sockret tills de är bleka och pösiga. Vispa grädden. Vänd ner mandeln, godiset, marängen, hallonen, gulorna och vitorna försiktigt i grädden. Häll smeten i en form lämplig för infrysning och frys i 2 h.
Semifreddon är lagom mjuk efter 2 h, men råkar den vara längre i frysen (vilket min var, nära 3 h) så ställ den en stund i kylen innan servering.
Två små sötnosar som mumsat semifreddo och många extra maränger. De säger att de ska gifta sig när de blir stora... :-D
Kvällen avslutade vi med att dricka lite bubblande spansk Cava.
ojojoj, semifreddo kan vara den bästa efterrätten som finns! och jösses, vad fin den ser ut!
Ojojoj...här hade jag stormtrivts! Jösses vad gott allt ser ut! Den där cheesecaken med avocado, låter ju väldigt spännande! Jag ser fram emot receptet:-) Åh vilka bedårande små sötnosar, som redan valt vem de ska gifta sig med! Ja det gäller att vara ute i god tid :-) Efterätten måste jag nog bara ge mig på nån dag... det vattnas redan i munnen!
Kram Gourmetmorsan
Buffé är ju bara så himla gott, påminner om den vi bjöds på i påskas. Tonfisksås har vi gjort för väldigt länge sedan och vad jag kan komma ihåg så tyckte vi det var smarrigt. Semifreddo, mmmm...
Sv. Måste du se. Har ju blivit ett väldigt hallå!
Vilken underbar dessert! =)
Den där cheesecaken med avocado efterlyser jag oxå receptet på! Vilken mysig kväll med så otroligt mycket gott! Visst är det lyxigt att äntligen kunna sitta ute utan att frysa? Trots myggorna, som vi tyvärr oxå har gott om.
Ha en underbar tisdag!
GOOOOTT!