Hoppas det går bra för Anna ikväll!

5/27/2010

Idag har jag och ett par kollegor varit på studiebesök på ett sjukhus i Norrköping för att få lite inspiration till förbättringsarbete. Så fullproppade av idéer hoppar vi in i bilen. Och så efter ett antal timmar på vägarna kom jag hem till en familj som var lika trött som mig... Vill ju så gärna sitta uppe och kolla hur det går för Anna Bergendahl ikväll...
Sonen och jag har bakat igen. Jag gillar ju långpannebröd för det är så smidigt. Men sonen vill gärna rulla bullar, så detta bröd blev en kompromiss. Eftersom han ville baka russinbullar så gjorde vi istället russinrutor. Lika goda i alla fall, bara lite mer kantiga, å andra sidan är vi dåliga på att rulla runda bullar ;-)


Russinrutor50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
2 msk honung
2 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl russin
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och lös den i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig i 5-10 minuter tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt 40 min. Tryck ut degen direkt i en pappersklädd långpannan. Skär degen i 15-16 rutor. Låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

4 kommentarer:

  1. På Vrinnevisjukhuset har jag jobbat! På Avd 3! :)

  2. Vad mysigt att baka tillsammans med sonen, längtar tills min blir några år äldre, nu är det mest äta smeten/degen när mamma bakar, han hjälper till JÄTTE-mycket ;-)...
    Ha en härlig fredag!

  3. Dom där russinrutorna såg riktigt goda ut!! Russin är ju så gott att ha i bröd!

    Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

  4. Vad roligt att du är med och tävlar! Och självklart får du två lotter! Kram Daniella - BakeCake

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.