Testa något nytt

5/26/2010

Ibland måste man bara testa att blanda kryddor som man vanligtvis inte har tillsammans. Så vill du bjuda dina gäster på något annorlunda, så testa detta receptet. Det kan verka konstigt att servera råstekt potatis till dessa smaker, men det blev väldigt gott. Kan till och med tänka mig en potatiskaka som bara kryddats med salt och peppar. Men kycklingen är god tillsammans med bara salsan också, men då hade min man tyckt att något saknats.



Kyckling med het fyllning och fruktig salsa, 4 pers.
600 g kyckling(lår)filéer
2 msk kokosflingor
1 msk rosépeppar, stött
1 msk gul curry
1 msk smör
2 msk japansk soya
svartpeppar

Mango- och papayasalsa
1 mango, tärnad
1 papaya, tärnad
2 små röda lökar, tunt skivade
2 msk råsocker
1 lime, saft + rivet skal
1 röd chili, finhackad
1 kruka koriander, hackad

Sätt ugnen på 200°. Stek kokos, rosépeppar och curry i smöret ett par minuter. Låt svalna något och fyll sedan kycklingfiléerna med kryddblandningen. Stek kycklingen runt om, krydda med peppar och slå soyan över. Lägg över allt i en ugnsform, även skyn och stek kycklingen klar i ugn, i ca 20 minuter.
Blanda försiktigt alla ingredienser till salsan. Råstek potatis att servera till. Skiva upp kycklingen och slå lite sky över.

4 kommentarer:

  1. Anonym sa...

    Det där ser riktigt gott ut!

  2. Låter verkligen spännnade och det ser ju urgott ut!

  3. Ser jättegott ut, kyckling är så perfekt då man kan fylla det med vad man vill egentligen :)

    Det låter inte helt fel det heller, hoppas det går bra för Anna Bergendahl ikväll :)

  4. Det var en annorlunda fyllning med rosepeppar, det slinker inte med så ofta men är riktigt gott! Salsa med frukt och koriander är min favorit! Håller tummarna för Anna här men jag tror det blir tufft!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.