En av barnens fiskfavoriter
5/10/2010
Strömming är kanske inte drömmåltiden för så många. Hemma hos oss gillar hela vår familj strömming, men den måste vara fin. Den vi köper i fiskdisken i vår vanliga butik är inte så mycket "hår" i som sonen sa. Jag gillar inte heller strömming där benen blir allt för framträdande, men annars är det en så god fisk. Idag bytte jag dock ut strömmingen mot rödspättafiléer i ett av barnens favorit fiskrätter. Och det blev jättegott, men ska man äta resterna kalla på ett knäcke så är strömming i rätten ett klart plus ;-)
Kaviarfisk, 4 pers.
600 g strömmings- eller rödspättafilé, minst 2 filéer/pers.
½ tsk salt
2 dl vispgrädde
½ dl rökt kaviar på tub
½ dl rödlök, finhackad
½ dl hackad dill
1-2 msk ströbröd
Sätt ugnen på 225°. Salta fiskfiléerna, rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, kaviar, lök och dill. Häll blandningen över fisken och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen 20 min. Servera med kokt potatis och grönsaker.
Dagen efter är det gott att äta resterna på knäckebröd tillsammans med rivna morötter...
Gratängen ser kanske inte så rolig ut i sig själv, men gott är det.
Kaviarfisk, 4 pers.
600 g strömmings- eller rödspättafilé, minst 2 filéer/pers.
½ tsk salt
2 dl vispgrädde
½ dl rökt kaviar på tub
½ dl rödlök, finhackad
½ dl hackad dill
1-2 msk ströbröd
Sätt ugnen på 225°. Salta fiskfiléerna, rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, kaviar, lök och dill. Häll blandningen över fisken och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen 20 min. Servera med kokt potatis och grönsaker.
Dagen efter är det gott att äta resterna på knäckebröd tillsammans med rivna morötter...
Sv: Jag kan bara säga att jag verkligen beundrar alla underbara människor som jobbar inom vården. Ni gör ett fantastiskt jobb!
Kram & Tack.
Åh.. den här rätten är jag uppväxt på fast gjord med torsk, och den håller ännu... Nu har den också blivit mina brorsbarns favorit! Kul att den håller i alla åldrar! Kram Gourmetmorsan
Det låter himla gott!!! Kanske jag ska prova på min Kalles-kaviar-tokiga-blivande man ;-) Trevlig helg (fast själv jobbar jag både torsdag o fredag, men det känns som fredag ändå idag) KRam ANna