En av barnens fiskfavoriter

5/10/2010

Strömming är kanske inte drömmåltiden för så många. Hemma hos oss gillar hela vår familj strömming, men den måste vara fin. Den vi köper i fiskdisken i vår vanliga butik är inte så mycket "hår" i som sonen sa. Jag gillar inte heller strömming där benen blir allt för framträdande, men annars är det en så god fisk. Idag bytte jag dock ut strömmingen mot rödspättafiléer i ett av barnens favorit fiskrätter. Och det blev jättegott, men ska man äta resterna kalla på ett knäcke så är strömming i rätten ett klart plus ;-)


Gratängen ser kanske inte så rolig ut i sig själv, men gott är det.

Kaviarfisk, 4 pers.
600 g strömmings- eller rödspättafilé, minst 2 filéer/pers.
½ tsk salt
2 dl vispgrädde
½ dl rökt kaviar på tub
½ dl rödlök, finhackad
½ dl hackad dill
1-2 msk ströbröd

Sätt ugnen på 225°. Salta fiskfiléerna, rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, kaviar, lök och dill. Häll blandningen över fisken och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen 20 min. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Dagen efter är det gott att äta resterna på knäckebröd tillsammans med rivna morötter...


3 kommentarer:

  1. Sv: Jag kan bara säga att jag verkligen beundrar alla underbara människor som jobbar inom vården. Ni gör ett fantastiskt jobb!
    Kram & Tack.

  2. Åh.. den här rätten är jag uppväxt på fast gjord med torsk, och den håller ännu... Nu har den också blivit mina brorsbarns favorit! Kul att den håller i alla åldrar! Kram Gourmetmorsan

  3. Det låter himla gott!!! Kanske jag ska prova på min Kalles-kaviar-tokiga-blivande man ;-) Trevlig helg (fast själv jobbar jag både torsdag o fredag, men det känns som fredag ändå idag) KRam ANna

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.