Glad påsk!

3/29/2013

Nu har äntligen min påskledighet börjat! Eller rättare sagt mitt påsklov, lyxigt så det förslår. Jag har jobbat som attan för att nu kunna vara ledig hela veckan. Än så länge har det därför inte blivit något påskmat bortsett från den påskgula prinsesstårtan vi fick på jobbet idag. Men jag har förberett lite god mat inför de kommande dagarna dock inte planerat klart. Smart som jag är föreslog jag att vi skulle äta kalkon istället för påskbuffé och sedan slumpade det sig som så att det blir jag som ska tillaga den :-O Alla tips om hur jag lyckas med kalkonmiddagen mottages tacksamt! Lammsteken jag också tänkt tillaga i helgen känner jag mig desto säkrare med. Men som sagt detaljerna kring middagarna filar jag nog klart på samma dag.
Barnen har sett till att lite påskpynt har smugit sig in i vårt hem. Jag har försökt att begränsa deras framfart för annars hade säkert att allt varit klätt i fjädrar eller haft små kycklingar klättrande på sig.

Eftersom ryktet gick att tranan missade att hälsa på hos en del av barnens kompisar har de gjort en snitslad bana åt påskharen. Och gud nåde dig om du skuttar förbi oss utan att tappa några påskägg! Då vissa i vår familj helt missuppfattat det här med påsken och trott att det innebär att de får äta påskgodis i kopiösa mängder från skärtordagens morgon tills närmsta vardag infinner sig, så är det nu en dryg väntan på påskharen och hans godisägg...

Ha nu en riktigt skön påskhelg alla mina vänner! Att ni ska äta en massa god påskmat behöver jag väl knappast säga till er ;-) Kram!

19 kommentarer:

 1. Glad påsk! Njut av din lediga vecka, kram!

 2. Så skönt att du får vara ledig denna helgen, hoppas det blir riktigt bra och skönt.
  Kalkonen hoppas vi att du kan få lite hjälp från andra, det har vi bara gjort en endaste gång och det är så länge sedan så minnet sviker:)

  Påskakramar

 3. Anonym sa...

  Glad Påsk fina du : ) Så synd att jag inte kan komma till götet i april morrrrr : ( Hoppas verkligen det blir fler träffar i år?! : )) kram Sofia

 4. Fint ni pyntat:)
  Glad Påsk
  Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

 5. Glad påsk, kära bloggvän! Mitt tips är att du kikar in på Ingelstad kalkons hemsida och kollar recept. De är experter på pippi.

  Hoppas att din påsk blir fin! Här blir det grillpremiär ikväll. Alla barnen är hemma och jag njuter! Kram!

 6. Ha nu ett fantastiskt påsklov och njut ordentligt :)

 7. Glad påsk till dig med.
  Ett lite sent kalkontips men ändå kommer här;
  Galet god kalkon med Chipotlepasta, Chipotle Morita, citron, smör, bacon och lite annat smått och gott.
  http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/2013/01/galet-god-kalkon-och-en-fantastisk_20.html

  kram lena från make a head food

 8. Så fint barnen har pyntat! Jag kan tänka mig att det säkert hade blivit mer om de fått fortsätta...hihi;) Glad påsk! Kram

 9. Glad påsk!
  Hoppas ni får ett härligt lov. :D

 10. Glad påsk! Vilken söt påskkärring :) Hoppas du får ett underbart påsklov. Själv börjar min påskledighet idag kl.15 och varar till på tisdag kl.7. Men det ska bli underbart trots att det är så kort :) Kram på dig!

 11. Anonym sa...

  Härliga ledighet- hoppas ni har det fint och att solen skiner på er!

 12. Vilken söt påskkärring!
  GLAD PÅSK!

 13. Glad påsk! Detta är mitt sista påsklov ever tror jag tänker byta yrkesbana till sommaren så lite vemodigt nästan...

 14. Hoppas du får härligt påsklov

 15. Åhh, underbart att vara ledig lite längre :) Hoppas påskhelgen varit och är fantastisk, vi har tagit det helt lugnt och kopplat av totalt. Kram!

 16. Vad härligt att ha ledig hela veckan!! Hoppas du har det jätte, jättebra!

 17. Härligt med påsklov. KÄnns det som jag har i helgen. Inget direkt påskfirande, ingen påskmat, bara har det ledigt och gott med min lilla familj!

 18. Verkligen lyxigt med "påsklov". Det var ju ett tag sen om man säger så...

  Tror du fixar kalkonen galant. Ser fram emot rapport.

  Påskpiffningen ser alldeles förträfflig ut men blicken drogs naturligtvis till de löjligt goda mandeläggen med lakrits. För visst är det väl såna som ligger där i skålen?

  Hoppas påsken har varit fin och att även Annandagen levererar.

  Stor kram!

 19. Vilken söt liten påskkärring! :) Hoppas du får ett skönt lov :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.