Hoo hoo...

3/12/2013

Ni som har varit oroliga kan vara lugna jag har inte fastnat i Stockholm. Även att jag haft en fantastiskt härlig helg tillsammans med tjejerna. Jag har bara varit busy sedan jag kom hem och nu dessutom fått bihåleinflammation. Det är inte bra att springa omkring halvnaken i Stockholmsnatten. Ja okej, ingen annanstans heller... Eller så smittade Gina mig.
Troligen första gången sedan jag blev ägare av någon sorts kamera valde jag att lämna den hemma. Ni som vill se bilder från min lilla tripp får därför kika in på Facebook eller Instagram. Ni får istället en mellobild på den sötaste killen som firade sin 8-årsdag igår. Den härliga bilden är tagen när vi såg första delfinalen i Karlskrona.På fredagskvällen när vi kom upp fixade jag mojitos och sedan begav vi oss till Koh Phangan för att äta middag som är en av mina absoluta favoritrestauranger i Stockholm. Det är som att förflytta sig till den tropiska värmen i Thailand så pass att det kommer en och annan störtskur som slår ut elen en stund :-) Det går även att äta sin mat inuti en tuk-tuk för de som vill! Att vi fick vänta en liten stund på ett ledigt bord gjorde inte så mycket för de har även heeelt galet goda drinkar, men köp inte en hel bucket för risken finns att ni sörplar i er hela själv.
På lördagen var tänkt att vi skulle äta en sen lunch på Tabbouli (vilket också är en favorit) och mumsa i oss olika mezerätter, men de öppnade inte förrän senare. Vilket gjorde att vi hamnade på Mongolia Djingis Khan och åt mongoliskt istället. Det var första gången jag åt denna typ av buffé där du plockar till dig valfria råa ingredienser som kocken tillagar åt dig medan du ser på. Gott det också även om det inte slår de ovannämnda restaurangerna. Sedan var det dags att skynda till hotellet för att svida om, sippa bubbel och komma i mellomood. Jag vet att några av er undrade, men jag hade inte fjäderboan på mig, utan toppade allt med en rosa kavaj. Utan boan var jag kanske aningen svår att se i bild för jag var ju inte direkt ensam där. Dessutom hoppade jag inte upp och ned och vinkande som en galning därför kanske ni inte kände igen mig. Jo, det gjorde jag... så det var nog tur att ni inte såg mig. Melodifestivalen var som bara en mellofinal kan vara - en helt galen familjefest. Vilken stämning det var på den nya arenan. 28 000 människor i helt blandade åldrar som klätt upp dig i övervägande rosa och glitter. Sedan är ju mello en speciell tävling med en väldig musikalisk bredd. Det kändes inte som det fanns någon självklar vinnare även om jag tycker det var superkul att Robin vann och att inte *host host* gubbarna gjorde det. Fast det är väl som allas vår favoritbanan sa att det viktigaste är inte att vinna utan att göra sitt bästa och vara sig själv. Vilket han rekommenderar att alla (barn) gör hela tiden.  Yohio får gärna komma hem till oss och gråta ut för jag har två kids här hemma som båda är kära i honom...

Jag ska snart återigen kunna bjuda på lite god mat i bistron så håll ut and stay tuned... Puss puss så länge!

9 kommentarer:

 1. Låter som en toppenhelg i Sthlm, skulle ju faktiskt vara roligt att få uppleva en sån där final på plats nångång!

  Och sicken söt 8-åring du har :)

  Hoppas du inte gått ner dig helt i Cheez Heartz-träsket ;)

 2. Är väldigt avis på din helg. Måste gå på mello nästa år! Lite sorgligt att det är över...buuhuu....

 3. Som vi kämpade för att se dej där i folkhavet, satt med fjärren i hand för att snabbt kunna pausa om du gled förbi:) Men nej då, inte en chans.
  Förstår att stämningen måste vara något i hästväg, alla verkar ju vara på sitt bästa hyllningshumör!

 4. Låter som en riktigt fin helg ni hade och vi följde ju er också flitigt :)

  Ajaj, bihåle... du får ta hand om dig vännen. Japp, bloggen kan vänta ;) Kram!

 5. Jag är också kär i Yohio, så gammal jag är.

  Var rädd om bihålorna! Vårförkylningar kan bli segdragna. Kram!

 6. Åsa K sa...

  Hej! Vilken fantastisk blogg du har! Jag har följt den nu i ett år, lagat en hel del av dina recept och fått mycket inspiration. Även tonåringarna här hemma gillar din mat! Jag har aldrig kommenterat något, men nu känner jag att det är dags: jag och min man var också i Stockholm på melodifestivalen i lördags. Jättehärlig kväll! Och vem ser jag när vi kommer in? Jo - du, Remsan! Min första impuls var att gå fram och säga hej, men så slog det mig att du vet ju inte vem jag är. Kanske lite creepy med en främmande människa som säger hej... Så jag bestämde mig för att skriva och tala om att jag såg dig! (om du nu tyckte att någon tittade lite konstigt på dig!) Ha det gott och fortsätt med dina härliga recept!

 7. Åsa, att du inte kom fram! Jag tycker det är jätteroligt när okända och kända läsare kommer fram och hälsar! Då vet jag att ni också hade en toppenlördag. Vilket underbar stämning det var på finalen.
  Tack för dina snälla ord! Men du, lova att du kommer fram nästa gång! :-)

 8. Många bra restauranger du tipsar om där! Gillar alla ställen :D

 9. Trevlig helg på dig

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.