Odla kryddgrönt i tömda konservburkar

7/21/2014

Jag fick i början av sommaren ett kit med Muttis krossade tomater och frön för att kunna odla i konservburkarna när jag hade använt dessa. Jag har hunnit både äta upp tomaterna, odla i burkarna samt även skörda det jag odlade. Det gick hur smidigt som helst att odla i burkarna. Jag gjorde tre hål med en skruvmejsel i botten på varje burk, fyllde dem med jord, lade i de små arken med fröer i, täckte med ytterligare lite jord, vattnade och väntade.
Är ni själva sugna på att odla bladpersilja, basilika och ruccola ute eller i ert köksfönster så har jag fyra kit med fröer för att lätt kunna odla dessa tre. Maila mig på remsansbistro@hotmail.se så ser jag till att fyra av er få varsitt kit med fröer.
Jag älskar Muttis tomatkonserverer och använder krossade tomater till väldigt mycket. Om ni mot all förmodan skulle ha svårt att komma på något ni ska laga med krossade tomater för att tömma burkarna, så följer ett gäng länkar längre ned i inlägget eller så kan ni helt enkelt söka på krossade tomater upp till höger i sökrutan så finner ni ännu mer recept.

Här kommer ett par av alla recept jag har i bloggens receptskafferi:

Vegetariska pastarosor i tomatsås.
Tomatsås till allt från pizza till pasta.

4 kommentarer:

  1. Snyggt! Gillar Muttis tomatburkar mycket! Både innehåll och utsida...

  2. Vad fint med odlingen och vika härliga recept!

  3. Jag har inte odlat kryddor i konservburk men däremot har jag en kaktus ståendes i en gammal konservburk... dock är Muttis burkar så mycket finare. Så många fina recept du bjuder på. Har även spanat in dina tidigare inlägg så mycket härligt du har gjort på semestern :) Kram!

  4. Åh, vad fint det ser ut! Har tyvärr inte haft några kryddor hemma i sommar eftersom det drar åt sig bananflugor deluxe här hemma men jag tror jag ska sätta lite på odlingslotten innan sommaren är över! KRAM!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.