Amerikanskt inspirerad grillmiddag

9/13/2014

För min del har verkligen långkokstiderna börjat! Men det är så smidigt att låta kött puttra på låg temperatur på spisen eller i ugnen medan vi gör andra saker. I detta fallet var det tjocka revben som jag lade i min lergryta tillsammans med buljong och lät stå i ugnen i cirka fem timmar. Sedan var det bara att ta upp dem ur vätskan, öka temperaturen i ugnen, pensla på glaze och låta dem få en krispig yta. Tillsammans med revbenen rostade jag sötpotatispommes då de behöver ungefär samma tid. Det gäller oavsett om ni grillar dem eller låter dem gå klara i ugnen, så sätt i så fall ugnen på 225-250° så tar det 10-15 minuter för både ribs och pommes att bli klara. Under tiden kokade jag majskolvar och gjorde coleslaw med vitkål, rödbeta och rödlök, vilket passade fint till det andra.


Till drygt 1 kg revben.
I lergryta: Lägg lergrytan i blöt i vatten i 10 minuter innan. Slå bort vattnet och lägg revbenen i grytan. Slå i antingen färdig 5 dl buljong eller 5 dl vatten, ett par lagerblad, vitpeppar- och svartpepparkorn, salt och klyftad gul lök. Sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn och sätt den på 100-150° beroende på hur länge du kan låta dem stå i ugnen, 4-6 h.
På spisen: Koka upp 1 l buljong eller gör egen enligt ovan och lägg sedan i köttet. Låt sedan koka på så svag värme att det nästan inte kokar. På spisen räcker det att köttet kokar i 2-3 timmar innan det glaseras.

6 kommentarer:

  1. Japp, långkokstiden har börjat även i det Mårtenssonska köket - inget ont utan det har något väldigt smarrigt med sig:) Håkan har roat sig med att långkoka hela helgen, allt under tiden som Anki har legat i soffan och haft sjukstuga...

    Detta är i alla fall en amerikansk grillmiddag som vi inte hade tackat nej till, det ser ju kannors gott ut!

  2. Du, det här såg så gott ut att jag dreglade redan vid frukost! Hoppas du haft en fin helg!

  3. Jaa, äntligen börjar sopp- och långkokstiden! Hurra! Det har i ofs blivit ganska varmt i Göteborg den senaste tiden men jag hoppas att det blir sådär fin-höstigt tills jag slutar jobba i början av oktober!

  4. Mums, revben är verkligen otroligt gott, särskilt när de är riktigt klibbiga av glaze. :-D

  5. jag har aldrig gjort revben! fast å andra sidan är jag inte så himla förtjust i det heller... inte så pass förtjust att jag orkat laga det iaf, nöjer mig med mammas revbensspjäll på julbordet :) fast det ser ju himla gott ut, det gör det. och med majs också. mmm. majs. är det lunch snart?

  6. เล่นเลยฟรีเครดิต joker123 slot online แจกโบนัสมากมาย
    https://www.slotxd.com/jokergaming123

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.